VREME ČUDA Startuje sezona Superlige, Partizan gost kod kuće!

07:00 | 19-07-2024

Fudbal 0

Čak 11 klubova bez stadiona u uvodnim rundama šampionata Srbije

Svetozar Marković i Bibras Natho

Kragujevčani dočekuju Želju u Leskovcu, Partizan je gost Napretku kod svoje kuće, Lučanci su domaćini OFK-u u Užicu, Novi Pazar se seli na Atletski stadion u svom gradu, Tekstilac čeka Vojvodinu u Bačkoj Palanci...

Dragan Stojković Piksi Tanjug/Rade Prelić
 

I tako, dan posle Piksijevog oglašavanja o Tadiću, startuje sezona Superlige 2024/25. S koliko kvaliteta, videćemo, a da je čudna u ovo pakleno leto, jeste. Bar u uvodnim etapama.

Renoviranje terena na brojnim stadionima, naime, uslovilo je da mnogi klubovi ne budu domaćini kod kuće, što se će videti eto već u prvom kolu, a i u nekoliko potonjih.

Topi se asfalt: Zvezda predstavila dres

Zvezda je predstavila domaći dres za sezonu u kojoj je cilj osma uzastopna titula prvaka države i plasman u Ligu šampiona. Dres je tradicionalno crveno-beli i premijeru će imati već sutra na „Marakani“, gde će na startu Superlige gostovati debitant Jedinstva iz Uba (20.00).
Dres je predstavljen videom i fotografijama na društvenim mrežama uz stihove: „Dok Zvezda sija i asfalt se topi, srce treperi, a vazduh gori“.

Zaječarska „Kraljevica“ biće dom beogradskih „romantičara“, Spartak se seli u Sentu, niški Radnički u komšijski Leskovac, Vojvodina u Bačku Topolu, Jedinstvo u Lazarevac. Na sve to kad se doda IMT, koji inače nema stadion za Superligu (u prošloj sezoni igrao na Voždovcu, sad će u Loznici), eto fudbala za priču.

Aleksandar Stanojević ATA Images
 

Superliga Srbije - 1. kolo

PETAK
LESKOVAC: Radnički K. - Železničar 19.00
BEOGRAD: Napredak - Partizan 21.00
SUBOTA
BEOGRAD: Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00
UŽICE: Mladost - OFK Beograd 20.00
BEOGRAD: Čukarički - Radnički N. 20.00
NEDELJA
NOVI PAZAR: Novi Pazar - Spartak 17.30
BAČKA PALANKA: Tekstilac - Vojvodina 19.30
BAČKA TOPOLA: TSC - IMT 19.30

I da, Zvezda, Partizan, čiji trener Stanojević tvrdi da o Kijevu ne razmišlja, te TSC, Čukarički i Železničar igraće na svojim stadionima. Trećina superligaša. Vreme čuda...

Komentari(0)

Loading