DA SE TO DESILO, TADIĆ NE BI OTIŠAO Oglasio se Dragan Džajić povodom Dušanovog "zbogom" reprezentaciji

23:43 | 18-07-2024

Fudbal 0

Rezultat na Evropskom prvenstvu uticao na Tadićevu odluku

Džajić

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić oglasio se posle odluke Dušana Tadića da više ne igra za nacionalni tim.

- Jutros sam razgovarao sa Tadićem i dobio najavu o zvaničnom odlasku iz reprezentacije. Žalim zbog svega, da je u Nemačkoj reprezentacija imala uspeha, siguran sam, kapiten ne bi otišao. Ostajem pri stavu da je cela priča predimenzionirana i zato nije bilo razloga za radikalne odluke. Opet, odluka je samo Tadićeva i na istu niko nema pravo da utiče - rekao je Dragan Džajić za Sport klub.

Džajić smatra da je trebalo da bude drugačije.

- Analizirao sam više puta Tadićevu izjavu posle meča sa Engleskom. Svako ima pravo na mišljenje, igrači, navijači, treneri, javnost… Osetio sam to dobro tokom karijere. Činjenica da je izustio lepo vaspitan i momak na mestu, profesionalac, kapiten, uvek posvećen timskom uspehu, stavila je drugačije svetlo na kontekst priče. Ima i još jedna bitna stvar – osetio sam i kod Tadića kasnije samosvest o težini reči, želju da se situacija vrati u normalu. Verujte, u Nemačkoj nismo imali nijedan problem - dodao je Džajić.

epa EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
 

 

Ponovo je apostrovirao da je sve bilo u najboljem redu na EURO.

- Da! Nikakvih potresa nije bilo… Od kako sam na čelu FSS, Tadića sam doživeo upoznao kao sjajnog i momka na mestu. Spremnog uvek da se podredi interesima ekipe, na prvom mestu. Izlišno je da i danas pričamo o kvalitetima odlazećeg kapitena. Žalim što se priča završava na neslavan način, pismom i svakojakim komentarima u javnosti. Tadić je zadužio srpski fudbal i zaslužuje veliki oproštaj. Neće tu biti nikakvih problema. Vraćamo se priču o uspesima tima, ključnom faktoru stabilnosti. Pobeda protiv Slovenije, ubeđen sam, potrla bi sve ranije komentare. Ovako, posle lošijeg rezultata pričamo šest meseci o stvarima mimo terena. Takav je fudbal", rekao je Džajić i dodao da će FSS organizovati oproštajnu utakmicu. Nema dileme, to je naš dug prema kapitenu, rekorderu, nosiocu uspeha i plasmana na velika takmičenja poslednjih godina. Ostaje da definišemo termin i taj događaj biće organizovan kako dolikuje fudbalskom liku i delu Dušana Tadića - zaključio je Džajić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading