ČAS FUDBALA NA "MARAKANI" Zvezda dominantno krenula u odbranu titule, navijači videli sve što su želeli

21:50 | 20-07-2024

Fudbal 0

Sjajna igra čete trenera Vladana Milojevića.

metl

Crvena zvezda nije mogla idealnije da započne novu sezonu u Superligi Srbije. Ona je na stadionu "Rajko Mitić" ubedljivo savladala Jedinstvo sa 4:0 (2:0) i tako pokazala zbog čega važi za glavnog favorita da osvoji titulu.

NOVA BIZARNOST U SRPSKOM FUDBALU Da li znate da trener Jedinstva ima pravo da uđe u igru protiv Zvezde?

Od prvog minuta je bilo jasno da domaćin neće dozvoliti iznenađenje na ovom meču. Furiozno su krenuli crveno-beli, iako im je ekipa sa Uba u jednom trenutku pripretila. Ubrzo je šampion "dao gas" i u roku od pet minuta stigla do 2:0. Oba puta je bio strelac Šerif Endiaje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nastavila je Zvezda da ređa šanse, a odlično se pokazao Luka Ilić, koji je nekoliko puta iskreirao kako za sebe, tako i za saigrače. Ipak, nije uspeo da zatrese mrežu.

Izabranici Vladana Milojevića se nisu zaustavljali ni u drugom poluvremenu. Nametnuli su žestok ritam, koji je bio krunisan golom Aleksandra Kataija u 53. minutu. Tada je strateg crveno-belih počeo da vrši izmene i da pruža šansu novajlijama i povratnicima u tim.

Zanimljivo, čim je stupio na teren, Bruno Duarte je postigao pogodak i postavio konačan rezultat u 69. minutu. Zapravo, to je bio njegov prvi kontakt sa loptom u crveno-belom dresu.

Do kraja susreta se nije desilo ništa značajno, a sudija Miloš Milanović nije produžio utakmicu s obzirom na to da je pitanje pobednika bilo uveliko rešeno.

Crvena zvezda - Jedinstvo 4:0 (2:0)

Strelci: Endiaj 18', 23'; Katai 53'; Duarte 69'

Stadion: "Rajko Mitić"; Gledalaca: TBD; Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

KRAJ UTAKMICE

85' - Zatišje na terenu, nije se dogodilo ništa značajno.

69' - GOL! Tek što je ušao u igru Bruno Duarte je dao gol! Zapravo, prvi kontakt s loptom mu je bio pogodak! Hvang je probio po desnom boku, šutirao, lopta se odbila do Duartea, koji je rutinski rešio celu situaciju.

67' - Puma Rodrigez je odlično šutirao sa oko 18 metara udaljenosti, bilo je precizno, ali je golman Radivojević bio na lopti i odbranio.

65' - Jedinstvo je dva puta uzastopno šutiralo sa velike distance, nije bilo loše, ali ipak bezopasno.

61' - Neverovatno je šta nije iskoristio Endiaje, koji je predriblao golmana Jedinstva, ali je iz nekog razloga otišao u mrtav ugao i uputio nešto između šuta i centaršuta.

60' - Opasan napad je imalo Jedinstvo, bila je situacija "pet na pet", stigla je lopta do Fereire na oko 25 metara od gola, a on je odlično šutirao ka golu golmana Ilića. Ipak, bio je za malo neprecizan.

53' - GOL! Hvang je majstor fudbala, predriblao je skoro pola tima Jedinstva i poslao maestralno dodavanje za Kataija, koji je "zalomio" ka unutra i plasirao loptu po zemlji u levi ugao gola.

52' - Hvang je maestralno prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor Jedinstva, prosledio je loptu do Kataija koji je bio u šansi za gol, ali je loše šutirao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41' - Luka Ilić je bio ponovo opasan. Sjajno se kretao i iz kaznenog prostora je šutirao, ali samo preko gola.

29' - Katai je imao šansu. Vukašin Jovanović je loše procenio loptu, Radivojević je slabo reagovao, šutirao je kapiten Zvezde, ali je bio neprecizan.

23' - GOL! Po svemu sudeći, Luka Ilić i Endiaj su uspostavili odličnu saradnju u Zvezdi. Srbin je sjajno centrirao sa leve strane za Senegalca, koji je zakucao loptu u mrežu. 

21' - Umalo je Zvezda dala još jedan gol. Jedinstvo je izgubilo loptu na oko 25 metara, Katai ju je prosledio do Endiajea, koji je bio skoro u stoprocentnoj šansi, ali je bio neprecizan za veoma malo.

18' - GOL! Pravo niotkuda, Ognjen Mimović je lako probio po desnoj strani, fantastično je centrirao, tačno na nogu Šerifu Endiaju, koji je snažno zatresao mrežu Jedinstva.

10' - Jedinstvo uzvraća preko Dimitrića, koji je ušao u kazneni prostor Zvezde, šutirao je, bio izblokiran, lopta se tada odbila do Miladinovića, koji je bio u odličnoj šansi, ali je šutirao veoma loše i preko gola.

9' - Luka Ilić je najbolji igrač na terenu za sada. I najkonkretniji. Ovoga puta je predriblao čuvara i šutirao, ali je lopta prošla pored leve stative.

3' - Odmah velika šansa za Zvezdu. Luka Ilić je bio opasan u kaznenom prostoru, šutirao je, lopta se odbila do Endiajea, koji je bio izblokiran.

dule Marko Metlaš/Alo!
 

20.01 - Utakmica je počela. Simbolično, prvi udarac je izveo Dušan Savić, legenda oba kluba.

19.30 - Trener Milojević je odlučio da pruži šansu debitantima: Marko Ilić, Nemanja Stojić, Dalsio i Puma.

19.14 - Ovo je duel dva šampiona. Zvezda je šampion Srbije, a Jedinstvo Prve lige.

19.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola Superlige Srbije u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Jedinstvo. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading