KREM MALOG FUDBALA Pobednik turnira jači od reprezentacije

06:00 | 24-07-2024

Fudbal 0

Prvi favorit opravdao očekivanja i zaradio pola miliona dinara

Slobodan Rajčević

I ovogodišnji turnir u malom fudbalu u Rači, u organizaciji opštinske Turističke organizacije i Udruženja građana „Naše malo mesto“ pod pokroviteljstvom opštine Rača, bio je masovan, ali i vrlo kvalitetan, i jedan od najjačih u Srbiji.

Mali fudbal u Rači Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Učestvovale su 44 ekipe u kategorijama petlića, pionira, kadeta, omladinaca i seniora. Da je igran vrhunski mali fudbal potvrđuje i činjenica da je u najbolje plasiranim ekipama igrao veliki broj sadašnjih i nekadašnjih reprezentativaca Srbije, ali i drugih igrača koji su poznati u igri na petoparcu.

Mali fudbal u Rači Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Pobednički pehar i nagradu od 500.000 dinara osvojila je ekipa Admiral bet, za koju mnogi tvrde da je jača i od reprezentacije. Ona je i važila za favorita, a u njenom sastavu su bili Mladen Kocić Cipi, Strahinja Petrov, Slobodan Rajčević, Marko Pršić, Aleksandar Pavlović Čvrga, Stefan Rakić, Stefan Aleksić, Lazar Petrašević, Petar Nikolić, Vladimir Lazić, Nikola Marijević, Drago Šljukić i Kristijan Vasić.

Čvrga najbolji na turniru

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Pavlović Čvrga iz pobedničkog tima, a za najboljeg golmana njegov saigrač Petar Nikolić. Prvi strelac bio je Božidar Simić iz trećeplasiranog tima sa šest golova. Računati su samo pogoci od osmine finala.

U finalu je savladan Arkon iz Rače sa 6:2, ali je drugoplasirani tim pružio solidan otpor i čini se da je rezultat, ipak, previsok. Za Arkon su igrali poznati kragujevački asovi Andreja Stojčevski, Lazar Milosavljević, Nemanja Milanović, Saša Digić, Aleksa Milivojević, Marko Stojanović i Uroš Đorđević.

Mali fudbal u Rači Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Treće mesto osvojio je Stil mont, prošlogodišnji pobednik, a četvrto ekipa Cveće Đorđević iz Vučića, za koji je igralo nekoliko izvrsnih Smederevaca.

Gledalište je redovno bilo puno, a za organizaciju turnira najzaslužniji su dr Nenad Đurić i Miloš Nikolić.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading