PARTIZANOV SUDOKU NA NIVOU "LAKO" Crno-beli dominacijom popravili utisak u istorijskoj utakmici

21:48 | 27-07-2024

Fudbal 0

Ubedljiva pobeda Partizana u drugom kolu Super lige Srbije.

FK Partizan

Bled utisak je Partizan ostavio u prve dve utakmice nove sezone protiv Napretka (jedva 1:0) i Dinamo Kijeva (debakl od 6:2), da bi danas popravio utisak protiv Jedinstva ubedljivom pobedom - 4:0!

Istina, možemo da debatujemo o tome koliki kvalitet Jedinstvo uopšte ima za Superligu pošto je na mečevima protiv večitih (poraz od Zvezde 4:0) pokazalo da je teško kandidat za plej-of, već verovatnije za plej-aut.

Ali, to je neka druga priča. Ova danas je prošla u Partizanovom rešavanju Sudokua na nivou "lako". Mozgalica je lako rešena i sada crno-beli svu snagu usmeravaju na Dinamo, mada je tu teško očekivati iznenađenje.

Meč na Ubu je počeo odmah penalom za crno-bele. Trifunović je pokazao raskošan talenat, pobegao je odbrani Jedinstva i odmah je nad njim napravljen - penal!

Odgovornost je preuzeo Bibars Natho koji je već u trećem minutu doneo prednost crno-belima tako što je lako prevario golmana Jovanovića.

Inače treba reći da se radi o pozajmljenom igraču Partizana kojeg je, prema rečima komentatora Arene sport, došao večeras na Ub da gleda skaut Real Madrida!

FK Partizan FK Partizan
 

I nije imao šta previše da vidi. Mada se mora reći da se radi o momku od tek 16 leta. Uglavnom, matirao je i Trifunović Jovanovića već u 28. minutu.

Ovoga puta je Jovanović isčačkao loptu, dodao do talentovanog krila koje je bilo samo i rutinski matiralo protivničkog golmana u dalji ugao.

Imao je napadač Partizana Đorđe Jovanović još nekoliko prilika da uveća vođstvo crno-belih koji su bili apsolutno dominantni u prvom poluvremenu.

Ista slika je bila i u drugom delu igre. Posebno što je upravo Jovanović u 52. minutu donekle popravio utisak zbog silnih promašaja i doneo ogromnih 3:0.

Na kraju je dete Partizana postavilo konačan rezultat u 65. minutu i tako pokazalo da se pozajmica iz Bazela za sada - isplaćuje.

Jedinstvo Ub - Partizan 0:4 (0:2)

Natho 3 (p.), Trifunović 28, Jovanović 52, 65

Sudija: Nenad Minaković

Kraj utakmice!

85. minut - Maltene se čeka samo poslednji zvižduk Minakovića, pošto je pitanje pobednika odavno rešeno.

77. minut - Prečka za Jedinstvo! Dobar šut Peresa je završio na okviru gola crno-belih koji su imali sreće.

73. minut - Jezde crno-beli polako ka pobedi i novim bodovima...

65. minut - Gooool za Partizan! Jako loša procena Vukašina Jovanovića, a Nathov centaršut je u gol pretvorio Jovanović, ali Đorđe.

58. minut - Prva ozbiljnija šansa za Jedinstvo. Dobar test za Jovanovića koji je odbranio pokušaj domaćina.

52. minut - Gooool za Partizan! Konačno Jovanović. Iskoristio je, ako smo dobro brojali, petu šansu. Fantastičan pas Natha u prostor do pozajmljenog igrača Bazela kojem se videlo na licu koliko mu znači pogodak.

49. minut - Prekid meča na Ubu. Veliki broj baklji je uleteo na teren od strane navijača gostiju, pa se čekalo da redari uklone sporne predmete.

46. minut - Počeo je domaćin drugo poluvreme sa dve izmene. Umesto Saidova i Nađija na terenu su Kristofersen i Damjanić.

Kraj prvog dela igre - Apsolutno zasluženo vođstvo gostiju iz Beograda koje je moglo da bude i daleko ubedljivije da je četa Aleksandra Stanojevića realizovala sve šanse. I ovako ima komotnu prednost.

44. minut - Bliži se kraj prvog dela u igre u kojem je sve proteklo u dominaciji crno-belih.

38. minut - Ređaju se opasne akcije pred golom Ubljana koji su zaista malo šta toga pokazali za sada.

28. minut - Gooool za Partizan! Duplirali su vođstvo gosti. Očajna reakcija odbrane domaćina. Isčeprkao je loptu Jovanović, prosledio je do samog "bonusa" Trifunovića koji je pogodio dalji ugao gola rivala.

27. minut - Još jedna odlićna šansa za Jovanovića. Sa nekih 15 metara je šutirao malo pored stative golmana Jovanovića.

19. minut - Opasan napad crno-belih čiji novi pogodak maltene "visi u vazduhu".

13. minut - Kakav promašaj Đorđa Jovanovića?! Imao je vrlo dobru šansu, međutim pucao je daleko preko gola...

10. minut - Dominiraju crno-beli. Jasno se oslikava kvalitet favorita na terenu "Dragan Džajić".

3. minut - Evo penala za Partizan! Trifunović je umakao odbrani Jedinstva i oboren je klizećim startom. Minaković je odmah pokazao na belu tačku, a Natho je bio siguran u realizaciji jedanaesterca.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za gostujuću četu.

19.45 - Treba reći i da su crno-beli u prvom kolu slavili protiv Napretka 1:0, dok je Jedinstvo poraženo od Zvezde na Marakani sa čak 4:0.

19.30 - Što se tiče Jedinstva, ono će meč započeti u sastavu: Jovanović - Bošković, Radivojević, Sise, Golubović - Dimitrić, Fereira, Miladinović - Milanović, Nagi, Perez.

19.15 - Evo i startne postave crno-belih: A. Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Natho - Severina, Zahid, Trifunović - Đ. Jovanović.

19.00 - Ono što je izvesno je da Partizan ni na ovom meču neće moći da računa na Ibrahima Zubairua u statusu bonusa pošto još uvek nije dobio srpski pasoš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading