ŠTA BI PARTIZAN DA NEMA JOVANOVIĆA? Kiks crno-belih uz poništen gol Severine, Stanojevića će tek sad boleti glava

22:02 | 11-08-2024

Fudbal 0

Pratite uz sport. Alo uživo duel "traktorista" i crno-belih.

FK Partizan

U više navrata se tokom ove sezone hvatao za glavu Aleksandar Stanojević. Ponajviše od nemoći. Ali, tek sada će strateg crno-belih imati muka posle kiksa Partizana protiv IMT-a 0:0!

Šta bi Partizan da nema Aleksandra Jovanovića na golu? Bilo je to primetno prošle sezone, ali i ove. U najmanje tri navrata je iskusni čuvar mreže spasao goste na stadionu u Zaječaru.
 
Neverovatno skromno je bilo čitavo prvo poluvreme. I dok je igru IMT-a donekle i logično shvatiti, pošto je ipak autsajder, za onu Partizana je teško naći opravdanja.

Toliko malokrvno, bezidejno, nekvalitetno su izgledali crno-beli koji su uputili jedan jedini udarac u okvir gola rivala i to tek u samom finišu?!

Zahid i Natho su bili daleko od nekadašnje forme. Đorđe Jovanović potpuno odsečen. Bekovi Antić i Đurđević bez pravog žara i energije. Grimaldo i Trifunović sa viškom driblinga iz želje da nešto promene...

Imao je IMT najbolju priliku u prvom delu meča kada je u 32. minutu Aleksandar Lutovac (inače bivši igrač Partizana) izašao u situaciju jedan na jedan sa Jovanovićem.

I ponovo je golman reprezentativnog kalibra spašavao crno-bele, baš kao što je to činio i prošle sezone.

Reagovao je Stanojević na poluvremenu sa tri izmene. Bledog Grimalda, Antića i Đurđevića je ostavio na klupi, a umesto njih je uveo Zubairua, Jurčevića i Lazarevića.

FK Partizan FK Partizan
 

Određeni pomak u igri Partizana se video. Pre svega energetski, ali...Imao je IMT ponovo bolju šansu. Ovoga puta je posle gotovo časa igre kapiten Svetozar Marković reagovao u poslednjem trenutku ispred Lutovca.

Tražili su crno-beli i penal posle duela Stevanovića i Trifunovića u kaznenom prostoru IMT-a, ali sudija Ivković nije reagovao što je razbesnelo klupu Partizana.

Međutim, morao je Jovanović da vadi kestenje iz vatre i u 72. minutu kada je odbranio zicer posle snažnog udarca Krstića.

Pravi haos je nastao od 87. minuta kada je Ksander Severina postigao pogodak, međutim reagovala je VAR soba.

Dugo su protestvovali igrači Partizana, pa je posle nekoliko minuta sudija Ivković dosudio igranje rukom Svetozara Markovića u začetku akcije, pa je gol - poništen.

Za novo nezadovoljstvo "grobara" koji su imali i bizaran protest tako što su tokom utakmice ubacili patike na teren?!

IMT - Partizan 0:0 (0:0)

Sudija: Marko Ivković

Drugo poluvreme:

90+6. minut - Bližimo se kraju meča. Preostalo je još dva minuta igre...

90+1. minut - Posle pravog haosa, crvenog kartona za Šćekića i žutog za Natha, poništen je gol Severine! Razlog? U začetku akcije je Svetozar Marković igrao rukom...

87. minut - Gooool za Partizan! Ksander Severina. Oslobodio se čuvara, šutirao levom nogom, zakačila je ta lopta jednog defanzivca IMT-a i završila u mreži.

86. minut - Kakav potez Konstatinova! Spasio je gotovo siguran pogodak kada je glavom intervenisao posle udarca Jurčevića pored već savladanog Belića.

85. minut - Još pet minuta plus nadoknada vreme je preostalo do kraja utakmice.

FK Partizan FK Partizan
 

77. minut - Uveo je Stanojević i Ksandera Severinu kao poslednjeg aduta umesto, danas bledog, Đorđa Jovanovića. 

72. minut - Kakva šansa za IMT! I ponovo brani zicer Jovanovića. Tukao je Krstić, ali refleksna intervencija golmana crno-belih.

68. minut - Petljao je Nikolić, odbila se lopta do Natha koji je ipak šutirao malo preko gola. Možda i ponajbolja šansa za goste do sada. 

62. minut - Traže penal iz crno-belog tabora. Sve posle duela u kaznenom prostoru IMT-a Stevanovića i Trifunovića. Sudija Ivković nije reagovao što je razbesnelo klupu gostiju.

58. minut - Spašava sada Partizan kapiten Svetozar Marković. Fantastično je uklizao na udarac Lutovca koji se ponovo našao oči u oči sa Jovanovićem.

52. minut - Nastavila se utakmica, ali i dalje dosta skromnog tempa.

FK Partizan FK Partizan
 

48. minut - Bizaran prekid utakmice pošto su navijači Partizana ubacili gomilu patika na teren?! 

46. minut - Krenuo je Partizan sa tri promene u drugi deo igre. Ušli su Zubairu, Lazarević i Jurčević, a na klupi su ostali Grimaldo, Đurđević i Antić.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela igre, dosta skromnog. Domaćin je nešto konkretniji, ali zaista nismo videli puno. Nažalost.

42. minut - Napadaju crno-beli. Opasniji su od rivala trenutno, ali još uvek ne mogu da se podiče realizacijom.

37. minut - Odličan potez najnovijeg pojačanja crno-belih Grimalda koji je fantastičnim driblingom izbacio dvojicu čuvara. Ipak, usledio je slab centaršut.

32. minut - Kakva šansa za IMT! Bivši igrač Partizana Aleksandar Lutovac je imao jedan na jedan sa Jovanovićem koji odbranio zicer i sačuvao goste.

28. minut - Bez uzbuđenja na "Kraljevici" još uvek. Čekamo da se nešto značajnije desi na utakmici. 

FK Partizan FK Partizan
 

21. minut - Gotovo smo na polovini prvog dela igre, a nijedna ekipa nema udarac u okvir gola rivala?!

15. minut - Prilično skromna predstava u prvoj trećini prvog dela igre. Iako "grobari" daju bučnu podršku, još uvek se muči Partizan u onome što Stanojević ponavlja od početka sezone - napadu.

9. minut - Prva prilika za nominalnog domaćina. Uputio je Lazar Konstantinov udarac sa više od 20 metara, ali je lopta završila oko tri metra preko gola Aleksandra Jovanovića.

5. minut - Pretio je Partizan prvi. Dobra lopta Natha za Jovanovića koji nije uspeo da se otrgne od čuvara. 

1. minut - Počela je utakmica u Zaječaru napadom domaće ekipe.

19.50 - Na klupi IMT-a su: Luković, Vukliš, Glišić, Jović, Jevtić, Arsić, Krstović, Bilaps, Radočaj i Kijevčanin.

19.40 - Na klupi Partizana su: Stevanović, Jurčević, Severina, Šćekić, Nikolić, Filipović, Arijaga, Zubairu, Stjepanović, Lazarević i Goh.

19.30 - Na ovaj sastav se odlučila ekipa IMT-a: Belić - Bastaja, Batis, Popović, Konstantinov - Zulfić, Kurt - Krstić, Lutovac, Terzić - Stevanović.

 

 

19.15 - Evo startnih 11 Partizana: A. Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Antić - Ovusu, Zahid - Grimaldo, Natho, Trifunović, Đ. Jovanović. 

19.00 - Crno-beli su trenutno jedini u domaćem prvenstvu sa maksimalnim učinkom posle tri kola, kao i jedini koji još uvek nisu primili gol! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading