GLASANJE JE OTVORENO DVA DANA RANIJE! TO JE NEBULOZA! Amerikanac zagrmeo na FIBA

13:16 | 13-08-2024

Fudbal 0

Brajan Vindhorst o MVP priznanju...

prinskrin

Košarkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu, a nakon što su u meču za treće mesto savladali selekciju Nemačke. 

Bio je to sjajan turnir za tim koji predvodi Svetislav Pešić, iako su njegovi izabranici imali dva poraza. Oba su doživeli od ekipe iz SAD - u grupnoj fazi i u polufinalu. Neuspeh na pretposlednjem stepeniku ostavio je pomalo gorak ukus navijačima "orlova", budući da su Jokić i ekipa bili na pragu senzacije i pobede nad "drim-timom". Osim toga, najveća planetarna smotra sporta ostaće umaćna i po brojnim propustima, od kojih će javnost u Srbiji posebno zapamiti loše suđenje u meču s Amerima i činjenicu da su nedorasli arbitri iz Paname i BiH umnogome kumovale porazu našeg tima. Ujedno je i sistem takmičenja bio čudan, kao i izbor za MVP (najkorisniji igrač) turnira. Iako je prestižno priznanje otišlo u ruke Lebrona Džejmsa, legende Amera koji su osvojili zlato trijumfom nad domaćinom Francuskom, mediji preko bare imali su štošta da zamere organizatorima i izazre svoje čuđenje...

Konkretno Brajan Vindhorst, jedan od najpoštovanijih američkih novinara kojem je uža specijalnost praćenje NBA lige.

- Rečeno mi je da glasaju mediji. Negde tamo bio je QR kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad? - rekao je Vindhorst, pa dodao:

- Posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. Huh, FIBA eksperti... To je nebulozno! To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali 'e ljudi ko treba da dobije nagradu'. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru.

 

Komentari(0)

Loading