NOVA SEZONA, STARI PROBLEMI Barsa mora da prodaje kako bi registrovala igrače

12:45 | 15-08-2024

Fudbal 0

Striktna pravila La Lige koja već godinama muče Katalonce

Barselona

Fudbalski klub Barselona ponovo se suočava sa problemima oko registracije igrača. Pravilo koje je uvela La Liga već godinama pravi ogromne poteškoće slavnom klubu, a ista stvar se dešava i ovog leta.

Finansijski fer-plej već neko vreme ograničava klubove i Barsa će sada morati da proda neke igrače kako bi uspela da registruje svoje fudbalere pred početak nove sezone.

Katalonci nemaju prostora da registruju Danija Olma, Injiga Martineza, Vitora Rokea i Gavija. Plan je da se do početka La Lige proda upravo Roke, kao i Mikael Faje i Klemon Lengle. Faje je mladi štoper iz Senegala koji je pružao sjajne partije za Barselonu B, a odlično se pokazao i na pripremama, pa klub očekuje 15 miliona evra od njegove prodaje. Što se tiče Rokea, Barsa će za njega tražiti 30-35 miliona evra i on se nalazi na meti Sportinga iz Lisabona i Evertona. Za Lenglea se neće tražiti obeštećenje već je Kataloncima bitno da se reše njegove ogromne plate.

Ukoliko svi pomenuti igrači napuste klub, Barselona će odmah moći da registruje Martineza i novajliju Olma, dok će Gavi zbog povrede pauzirati do oktobra i neće morati da se žuri sa njim.

Na listi za odlaske je i Ansu Fati, ali klub neće žuriti sa njegovom prodajom i sačekaće adekvatnu ponudu.

Rok za Barsinu registraciju je subota, kada će Katalonci gostovati Valensiji u prvom kolu La Lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading