NIJE PARTIZAN NI ZA DRUGI EVROPSKI RAZRED Katastrofa De Medine koštala crno-bele, nada za evropsku jesen spala na Ligu konferencije

23:05 | 15-08-2024

Fudbal 0

Crno-beli remijem u Švajcarskom ispali iz Lige Evrope!

FK Partizan

Ispao je Partizan iz kvalifikacija za Ligu šampiona od kijevskog Dinama. Preselio se u razred niže, ali večeras nije uspeo da položi i taj ispit.

Pokazali su crno-beli da nisu ni za drugi evropski razred, pa će morati u treći - Ligu konferencija posle večerašnjeg remija sa Luganom - 2:2 (ukupno 3:2).

Dobro su crno-beli počeli utakmicu. Za  razliku od beogradskog duela, Partizan je bio taj koji je bio bolji rival. Agresivniji, sa jasnim planom. A to je pobeda. Jedini rezultat koji je odgovarao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Velika pretnja po Švajcarce je bio Zubairu. U nekoliko navrata je talentovani krilni fudbaler umakao čuvarima. Koristio je brzinu, skok, osećaj za prostor, ali bez naplate.

Primirio je Lugano crno-bele. Dugo se nije ništa dešavalo, sve dok četa Aleksandra Stanojevića u finišu prvog dela nije dodala gas.

A kada je već bilo tako, Gajas Zahid je naplatio sve. U idealnom trenutku. Igrao se 44. minut kada je momak rođen u Oslu vrlo odmerenim udarcem matirao Saipija.

Anulirao je Partizan prednost švajcarskog tima na poluvremenu, ali je sa početkom drugog dela igre usledio šok!

Samo dva minuta od početka je Rikardo Štefen izjednačio. Posle pasa Bislimija je imao bivši reprezentativac Švajcarske sreće da mu se odbije lopta nakon intervencije Mujakića. Lako je savladao istrčalog Jovanovića.

Međutim, nadu Partizanu je dao Svetozar Marković pogotkom u 67. minutu. Odlično je se kapiten crno-beli snašao posle centaršuta Zahida iz kornera i sa 1:2 vratio u život Stanojevićevu četu.

Grčevito se branio Partizan u finišu. Pogodio je Lugano i prečku, dok je Jovanović spasio dva sigurna gola!

Veliko olakšanje za crno-bele je bio crveni karton za Hajdarija, pa je domaćin u produžetke ušao sa igračem manje.

I tako oslabljeni Lugano je uspeo da šokirao Partizan. Katastrofalnu grešku je napravio De Medina koji nije ni skočio na centaršut Štefena, uvukao mu se iza leđa Mau u 111. minutu.

Rešio je tako Francuz pitanje pobednika ovog dvomeča i pre penala, a Partizan u Ligu konferencije poslao na belgijski Gent.

Lugano - Partizan 2:2 (0:1)

Štefen 47, Mau 111 - Zahid 44, Marković 67

Sudija: Rikardo de Burgos Bengoećea (Španija)

Produžeci:

Kraj utakmice!

120. minut - Pokušaj Trifunovića završava u korneru. Još tri minuta do kraja meča.

117. minut - Malo je vremena preostalo crno-belima da promene stanje stvari na terenu u Tunu...

111. minut - Nažalost, crno-beli primaju vrlo naivan gol. Štefen je centrirao sa leve strane, preskočila je lopta statičnog De Medinu. Sve je to ispratio Mau i zatresao mrežu Jovanovića.

FK Partizan FK Partizan
 

109. minut - Dobar pokušaj najpre Arijage posle slobodnog udarca, da bi i Marković glavom nakon kornera probao. Saipi je imao dosta sreće u obe situacije.

107. minut - Još 15-ak minuta nas deli od penala.

Kraj prvog produžetka!

102. minut - Udarac Trifunovića je bio mlak. Mada oslikava dominaciju crno-belih tokom produžetaka.

99. minut - Imaju crno-beli terensku inicijativu, međutim bez prave prilike za sada.

93. minut - Dobre finte Grimalda. Vidi se da Peruanac ima dosta znanja i brzine. Samo još i da Partizan profitira od toga...

90. minut - Krećemo u još 30 minuta fudbala. Dva puta po 15.

Drugo poluvreme:

Produžeci!

FK Partizan FK Partizan
 

90. minut - Još četiri minuta do produžetaka.

87. minut - Velika stvar za crno-bele! Hajdari je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog starta nad Grimaldom!

86. minut - Pravi ogromne probleme odbrani Partizana Kišam Mau. Rezervista Lugana je mogao da se proslavi, ali je Jovanović ponovo odbranio.

82. minut - Kakva intervencija Jovanovića. Panterski je odbranio udarac Bel Hađa. Potom i prečka. Šta se sve izdešavalo, neverovatno...

77. minut - Nezgodan pad Nemanje Nikičića. "Namestio" ga je Zanoti prilikom duela, izazvalo je to i žestoke proteste klupe Partizana posle čega je trener Stanojević dobio žuti karton zbog protesta.

67. minut - Goooool za Partizan! Kapiten Svetozar Marković je iskoristio centaršut Zahida i glavom je smestio loptu iza leđa Saipija.

63. minut - Dvostruka promena kod Partizana. Na teren su ušli Nikolić i Grimaldo, a na klupu su se preselili Kalulu i Zubairu.

57. minut - Solidan pokušaj Arijage. Hondurađanin je probao sa 18 metara, ali je šutirao pored gola.

FK Partizan FK Partizan
 

54. minut - Utisak je da crno-beli još uvek presabiraju posle šokantno primljenog gola. Nema šta, mora srpski tim da krene na sve ili ništa...

47. minut - Kako jeftin gol je primio Partizan. Dodao je Bislimi loptu do Štefena čiji je udarac izblokirao Mujakić, ali se lopta odbila do bivšeg reprezentativca Švajcarske koji je lako matirao istrčalog Jovanovića.

46. minut - Počinje i drugi deo igre. Stanojević je na teren poslao Saldanju umesto bledog Goha. To znači da će verovatno Kalulu igrati iza brazilskog napadača.

Kraj prvog poluvremena - Odlično su crno-beli iskoristili bolju igru u prvom delu. Anulirali su prednost Švajcaraca i u drugom delu mogu da pojure i direktan prolaz dalje.

44. minut - Goooool za Partizan! Bolje dosta izgledaju crno-beli i to su i naplatiti. Fantastičan potez Gajasa Zahida i precizan i odmeren udarac. Samo je pogledom ispratio loptu Saipi.

41. minut - Prvi udarac u okvir gola Lugana. Posle zanimljive akcije je pokušao Severina, ali je to bilo veoma mlako.

39. minut - Kakva šansa za crno-bele! Odličan centaršut Severine koji je video samog Zubairua koji je promašio loptu?! Neverovatno zaista...

37. minut - Počela je i kiša na stadionu u Tunu. Videćemo da li će to uticati na ubrzanje igre.

FK Partizan FK Partizan
 

30. minut - Imao je domaći sastav šansu da iz slobodnog udarca ugrozi gol Partizana, ali se četa Aleksandra Stanojevića uspešno odbranila.

21. minut - Pokušali su crno-beli posle kornera Gajasa Zahida. Ipak, ništa ni od ove situacije.

16. minut - Dobra šansa za Partizan. Ponovo Zubairu. Pravi velike probleme rivalu po levom boku. Centrirao je u kazneni prostor za Kalulua koji je loše zahvatio loptu. Moglo je ovo da bude daleko opasnije.

12. minut - Napadaju i crno-beli. Dobar pokušaj Zubairua koji je glavom šutirao posle kornera, ali je lopta otišla malo preko gola.

9. minut - Prva opasnija situacija pred golom Partizana. Štefen se našao u kaznenom prostoru srpskog tima, ali je napravio prekršaj u napadu pa je propala solidna situacija.

5. minut - Sjajnu podršku pružaju igračima "grobari" koji pesmom prave atmosferu kao da se igra u Beogradu. 

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za gostujući sastav. 

20.20 - Švajcarski sastav će pomoć od klupe moći da dobije od: Vladija, Prižbilka, Markeša, Maija, Mahua, Mačeka, Cimiganija, El Vafija, Belhađa, Brauta-Giljarda i golmana Mine i Osigve.

20.10 - Trener crno-belih će na klupi za rezerve imati: Antića, Filipovića, Grimalda, Đ. Jovanovića, Lazarevića, Natha, Nikolića, Saldanju, Šćekića, Trifunovića i golmana Stevanovića.

 

 

20.00 - Sa druge strane će ekipa Lugana nastupati u sastavu: Saipi - Zanoti, Papadopulos, Hajdari, Valenzuela - Dumbija, Grgić - Štefen, Bislimi, Dos Santos - Aliseda.

19.40 - Poznate su i startne postave. Aleksandar Stanojević je odlučio da krene sa ovih 11 igrača: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Zahid, Arijaga - Severina, Goh, Zubairu - Kalulu.

19.30 - Partizan je poražen sa 1:0 u Humskoj i prvoj utakmici i trebaće mu pobeda kako bi produžio nadu da može da se domogne grupne faze Lige Evrope.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading