TEŽAK ZADATAK PRED CRNO-BELIMA Dobro poznati rival stoji Partizanu na putu do Lige konferencija

23:58 | 15-08-2024

Fudbal 0

Crno-bele čeka težak zadatak.

FK Partizan

Ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan se preselio u one za Ligu konferencija, tamo ga čeka dobro poznati rival - belgijski Gent!

I Belgijanci su do megdana sa beogradskim klubom morali posle produžetaka. Slavili su sa 3:2 protiv danskog Silkeborga (2:2 u prvoj utakmici).

Tek u 118. minutu pogotkom Omrija Gandelmana su došli na korak do evropske jeseni. Upravo im je isti igrač golom u 93. minutu i obezbedio produžetke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dobro se poznaju Partizan i Gent. Igrali su u grupnoj fazi upravo Lige konferencija pre tačno četiri godine.

Tada je bilo 0:1 u Humskoj u oktobru 2011. godine, da bi u novembru u Belgiji došlo do podele bodova - 1:1.

FK Gent EPA-EFE/Henning Bagger DENMARK OUT
 

Mada je utisak da je sada razlika između dva sastava i veća. Što po oceni Transfermarkta (vrednost fudbalera Genta je 66.450.000 evra, a Partizana 38.650.000), što po opštem momentumu i igri dva kluba.

Nema dileme da Belgijanci u dvomeč ulaze kao favoriti. Ima Gent nekoliko vrlo opasnih individualaca poput Korejca Hjun-seok Honga, pomenutog Gandelmana, Andrija Gudjonsena, Arčija Brauna...

Tu je i naš nekadašnji reprezentativac iskusni Stefan Mitrović koji i sa 34 godine predstavlja stub odbrane Belgijanaca.

Ono što se sada već zna je da je prvi okršaj ove dve ekipe zakazan za 22. avgust u Beogradu, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Belgiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading