"MORA DA STE STRAŠNO PONOSNI U SRBIJI" Pep Gvardiola govorio o Đokoviću, vaterpolistima, košarkašima i oduševio komentarima

14:10 | 17-08-2024

Fudbal 0

Naravno, glavne teme bile su o srpskom sportu i nedavno završenim Olimpijskim igrama.

Gvardiola

 

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola pred početak nove sezone u Premijer ligi govorio je za "Arenusport".

Naravno, glavne teme bile su o srpskom sportu i nedavno završenim Olimpijskim igrama.

- Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću… Teško je reći pored Nadala i Đokovića, neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkaraza je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene.

Nije ovde stao, sam se osvrnuo na zlatne "delfine" i njihovo putovanje do najsjajnijeg odličja.

pep gvardiola EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
 

- Ali pogledajte i vaterpolo, Srbija je loše počela, ali onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske.

Naravno, nije moglo bez Nikole Jokića, kome se poklonio kao i kompletnom srpskom, ali i jugoslovenskom sportu.

- Pogledajte Jokića, zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu… Mentalitet u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim, kako se bore za apsolutno sve. Radoznao sam da dođem do spoznaje šta je razlog toga. Mogu da se svađaju na treninzima, da se deru jedni na druge, ali kada izađu na teren, ili su u bazenu, na parketu… U tom trenutku su braća i više od toga. Zbog toga treba da budete ponosni, na zaostavštinu koji ste ostavili Evropi. Talenat i veštnine koje imaju u svim sportovima su neverovatni - zaključio je Pep za Arenu sport.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading