VELIKE PROMENE U ODNOSU NA EURO Evo koga je sve Piksi izostavio sa spiska

18:28 | 19-08-2024

Fudbal 0

Čak osmorica igrača koji su bili na Evropskom prvenstvu sada nisu na spisku

Fudbaleri

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača za utakmice protiv Španije i Danske u Ligi nacija.

"Orlovi" će najpre petog septembra dočekati evropskog šampiona Španiju, a potom će tri dana kasnije gostovati Danskoj.

Piksi je za novi ciklus i operaciju "Mundijal 2026" odlučio da se zahvali nekim igračima koji su bili deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Doskorašnji kapiten Dušan Tadić je završio reprezentativnu karijeru, a pored njega se na spisku ne nalazi još nekolicina fudbalera. Bilo je već najavljeno da u timu neće biti Uroš Spajić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj i Filip Mladenović, ali ono što se nije u tolikoj meri očekivalo jeste izostanak golmana Vanje Milinkovića Savića, zatim Mijata Gaćinovića i Srđana Mijailovića. Da li ih je Stojković precrtao trajno ili samo privremeno, saznaćemo u narednom periodu.

Što se tiče Dušana Tadića, on je odmah po okončanom nastupu na EURU najavio da se povlači iz nacionalnog tima. Tadić je tokom prvenstva Evrope imao poljuljan odnos sa selektorom, koji je doneo odluku da ga u meču protiv Engleske ostavi na klupu, posle čega se digla velika bura.

- Mislim da sam najbolji igrač ovog tima bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao da počnem. Poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram - rekao je Tadić posle utakmice.

Filip Kostić i Nemanja Gudelj nisu u timu zbog velikih problema sa povredama, a kada je reč o Vanji Milinkoviću Saviću, on je tokom 2024. godine izgubio mesto startera i šansu je dobijao Predrag Rajković.

Spekulisalo se da bi mogli da se povuku i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, ali su oni ipak odlučili da ostanu deo tima.

Srbija će ove jeseni po prvi put igrati u A diviziji Lige nacija, a pored Španije i Danske, protivnik u grupi će biti i Švajcarska.

Ovo će biti dobra prilika da se Stojković uveri na koga može da računa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading