ZVEZDIN MEČ SEZONE Milojević iznenadio rečima pred utakmicu u Norveškoj

19:59 | 19-08-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21.00 igraju prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv ekipe Bode Glimta.

alo

Trener šampiona Srbije Vladan Milojević obratio se dan pred jako važan meč njegovog tima, a na startu konferencije prvo je upitan da li bi crveno-beli već sutra mogli da reše pitanje pobednika.


- Možda nije korektno postavljati takvo pitanje. Vidite dokle je stigao fudbal i stvarno mislim da je možda to moglo da se priča pre par decenija, ali sada ne. Niti mi možemo tako da spremamo utakmicu. Respektujemo svakog protivnika, dve su utakmice pred nama. Želimo da odigramo što bolje.

Temperaturalana razlika između Beograda i Bodea je oko 20 stepeni, a i pred crveno-belima je veštačka podloga. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Očekujemo jednu brzu utakmicu. Dosta se vremena pričalo o podlozi, biće brza podloga. U svakom slučaju nije nam uobičajeno da igramo na veštačkoj travi. Bodo je jedna ekipa koja igra brzo, sa kratkim pasovima, sa hitrim igračima, imaju stil i sistem igre. Moramo što pre da se adaptiramo na teren, to je prvo i osnovno.

metlas Marko Metlaš/Alo!
 

 

- Glazer nije krenuo sa nama iz predostrožnosti, nije trenirao dugo, a imam i veliko poverenje u Marka Ilića kome moram da čestitam poziv u reprezentaciju. Imamo malih problema, ali videćemo nakon večerašnjeg treninga ko će zaigrati u prvih 11.

- Bode je jedna ekipa koja već dugo igra u jednom sistemu koji ih je pozicionirao na mapu Evrope. Stalni su šampioni svoje zemlje, neće menjati stil igre i sigurno da igraju isto i ovde i na strani. Igraće agresivno kao i do sada, ali ćemo i mi sigurno odgovoriti. Biće sigurno jedna jako zanimljiva utakmica, rovovska bitka u svakom slučaju.

- Nama je ova utakmica jako bitna. Ovo je fudbal... Igramo protiv jednog protivnika koji može već da otvori šampanjac što se tiče njihovog prvenstva. Mi izlazimo iz priprema, povreda, reprezentativne pauze... to mi je veća nepoznanica od Bodea, mi sami. Videćemo kako se naći. Nije lako, eto došao nam je i Drkušić pre nekoliko dana. Moramo da radimo u hodu, a čeka nas jako značajna utakmica. Nadam se da smo došli blizu maksimuma i verujem da ćemo sutra biti bolji nego na prethodnoj utakmici.

- Ne igram kladionicu niti me to interesovalo, tako da ako su oni tako rekli onda oni nešto znaju. Nisam nikada ništa prognozirao. Moramo da damo svoj maksimum pa ćemo da vidimo kakav će taj rezultat da bude.


- Mi nismo znali da ćemo izvuči Bode kada smo dovodili Marka. Jesmo razgovarali, ali teško je sakriti bilo kakvu informaciju. Nije ovo era kada ne možete da dođete do informacija niti bilo šta sakriti od nekoga, što se tiče nas i njih. Oni ovde igraju na veštačkoj travi, u Srbiji je veliki problem zbog visokih temperatura i teškog održavanja. Videćemo koliko će Marku pomoći da brani sutra to što je već branio ovde.

- Mi smo takav narod... da ne kažem neku tešku reč. Ja sam ponosan na svoje igrače, znamo za koji klub nastupamo uz puno strasti, emocija, ljubavi... nekada ta ljubav odlazi u drugu krajnost, ali ćemo se boriti za naš klub. Imamo mnogo novih igrača, dosta smo promenili, to je jako teško... ali filozofija nas i Bodea je drugačija. Ja sam u decembru imao drugačiji tim, sada drugačiji... Bode je u kontinuitetu, isti je trener, igrači... te stvari koje su bitne u fudbalu. Napravili su sebi vreme, a mi ga nemamo. To je veliki izazov. Da li mi to smeta? Ne, ne znam kako bih funkcionisao u nekom drugom sistemu.

- Ajde da kažemo da je Bode favorit. Dve utakmice su pred nama, šanse su 50/50. Oni imaju svoje želje, mi svoje. Neka bude da su oni favoriti zbog kontinuiteta i uigranosti. Mi imamo veliku želju da dovedemo ovaj klub tamo gde treba, ali je teren taj koji će sve pokazati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading