ZVEZDIN BUMERANG U NORVEŠKOJ Bode ubo srpskog šampiona, Mimovićev gol za manje beogradske muke

22:52 | 20-08-2024

Fudbal 0

Crveno-beli poraženi u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona.

FK Crvena zvezda

Došla je Crvena zvezda na neprijatno gostovanje u Norvešku. I zaista se neprijatno provela protiv Bode Glimta koji je slavio u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona - 2:1!

Ono što je Crvena zvezda u domaćoj Superligi za rivale, to je večeras bio Bode za srpskog šampiona. Kao svojevrsni bumerang da se dogodio ekipi Vladana Milojevića...

Neshvatljivo se Zvezda povukla, prepustila rivalu da kontroliše ritam i tempo utakmice. U potpunosti se oslonila na kontre i dala sredinu terena Norvežanima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ispostavilo se da je to bila jako loša odluka. Da li igračka, taktička, o tome će tek biti polemike...

Potpuno je jalovo, bezopasno, bledo izgledala Zvezda u prvom poluvremenu na samom severu Norveške.

Bode je bio daleko opasniji od crveno-belih. Pokušavao je na sve načine da postigne pogodak. U nekoliko navrata umalo u tome i da je uspeo.

Pre svega tu mislimo na situaciju iz 38. minuta kada je Svojfojd šutirao i pogodio prečku gola Ilića!

Treba biti pošten i reći da je Zvezda mogla takođe do pogotka samo da stopalo Šerifa Ndiajea nije bilo u ofsajdu pri kraju prvog dela igre.

A onda u drugom poluvremenu - potpuni potop Zvezde! Visio je gol Bodea u vazduhu posle udaraca Hega i Haugea koji su, pukom srećom, završavali van gola crveno-belih.

I onda gol domaćina! U skoku je Bjortfut nadmudrio odbranu Zvezde i golmana Ilića i u 52. minutu zakucao loptu pod prečku gostiju.

Nažalost, prošlo je tek 10 minuta do drugog gola Norvežana. Večeras jako opasni Mete se odlično namestio, izbacio bledog Seola fintom tela i matirao hirurški precizno Ilića.

Isplatio se Milojeviću džoker u liku i delu Ognjena Mimovića koji je odlično reagovao na centaršut Hvanga i uklizavanjem u 75. minutu prepolovio prednost domaćina.

Šteta što crveno-beli do kraja meča nisu uspeli da iskoriste psihološki momenat i eventualno sa još jednim golom se potpuno vrate.

I ovako, sa golom Mimovića će biti nešto lakše muke na revanšu u Beogradu 28. avgusta pred, sasvim sigurno, punom Marakanom.

Bode Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)

Bjortfut 52, Mete 62 - Mimović 75

Sudija: Ivan Kružiljak (Slovačka)

Kraj meča!

90. minut - Još tri minuta do kraja meča.

85. minut - Na teren će i Dalsio. Menja Pitera Olajinku. Čini se da je tendencija da se pojača sredina terena i sačuva i ovih 2:1.

Bode - Zvezda EPA-EFE/Mats Torbergsen
 

81. minut - Malo više od 10-ak minuta nas čeka do kraja meča. Videćemo da li može Zvezda i do izjednačenja.

75. minut - GOOOOL za Zvezdu! Odličan centaršut Hvanga, uklizao je Mimović na drugoj stativi i prepolovio prednost domaćina.

72. minut - Dobra šansa za Zvezdu. Probio je Duarte po levoj strani, tražio je Olajinku na suprotnoj strani terena, ali je Nigerijac odgurnut taman toliko da ne može do lopte, a da slovački arbitar ne svira penal.

66. minut - Nove izmene pravi Milojević. Ubacio je Milsona i Duarte umesto Luke Ilića i Šerifa Ndiajea.

62. minut - Novi gol za Bode! U samo 10 minuta. Fantastičan udarac Metea koji je fintom tela izbacio Seola i hirurški precizno pogodio dalji ugao Ilića.

59. minut - Evo konačno i pritiska Zvezde. Najpre udarac Ivanivića, potom i Elšnika. Oba su bila izblokirana, međutim raduje agresija srpskog šampiona.

56. minut - Prva izmena za Vladana Milojevića. Poslao je na teren Mimovića umesto Rodića. To će izazvati pomeranje Seola na mesto levog beka.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

52. minut - Nažalost, najavili smo. Popustila je odbrana Zvezde. Bode je stigao do gola. Bjortfut je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i zakucao je loptu pod prečku.

50. minut - Još jedna vrhunska situacija za domaćina. Sada je Hauge šutirao sa sedam metara, ali jako, jako neprecizno. Neverovatno!

49. minut - Kakva šansa za Bode! Sa dva metra je šutirao Heg, ali je Ilić maestralno intervenisao i sprečio siguran gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Bez izmena na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Neprepoznatljiva Zvezda koja je očigledno došla ovde da igra na rezultat i sačuva mrežu ka kojoj domaćin kidiše. 

45. minut - Šteta. Poništen gol Zvezde. U ofsajdu je bio Šerif Ndiaje.

43. minut - Nastavlja se pritisak domaćina koji očigledno želi što pre da stigne do gola. 

38. minut - Prečka za Bode! Svojfold je šutirao sa ivice kaznenog prostora. Puno sreće za Zvezdu pošto je utisak da Ilić ne bi mogao da odbrani taj udarac.

33. minut - Ozbiljan pritisak Norvežana. Konstatno se crveno-beli brane i imaju tek 26 odsto loptu u posedu. 

28. minut - Najbolja prilika za Bode! Imao je domaćin loptu u petercu Zvezde koja se opet jedva odbranila.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

24. minut - Konfuzija u odbrani Zvezde. Nekako su se spasili crveno-beli, ali je primetan trend da domaćin - navire.

19. minut - Brza transformacija norveškog šampiona. Berg je dodao do Metea koji je slabo šutirao u relativno obećavajućoj situaciji.

17. minut - Prva smislenija akcija Zvezde. Jeste okončana lošim centaršutom, međutim barem je bio pokušaj da se ugrozi rival.

13. minut - Evo dobre prilike za Bode. Procenio je slovački sudija da je Spajića pogodila lopta u ruku. Sprema se slobodan udarac za Norvežane. 

10. minut - Skromna utakmica i predstava na severu Norveške. Pripretio je domaćin preko Mete, međutim bio je to lak posao za Marka Ilića. 

5. minut - Izašla je Zvezda visoko u presing. Ali, za sada Bode kontroliše posed i ritam utakmice. 

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za domaći sastav.

20.50 - Domaćin će sa klupe računati na: Zinkernagela, Tomiča, Sorila, Sorensena, Saltnesa, Nilsena, Mikelsena, Auklenda, Helmarsena, Kapskarma i golmane Lunda i Brondboa.

20.40 - Na klupi će Zvezda imati: Dalsija, Drkušića, Duartea, Jovanovića, Kangu, Kataija, Lekovića, Milsona, Mimovića, Šljivića, Stojića i golmana Gutešu.

 

 

20.30 - Da podsetimo da je trener Vladan Milojević imao problem pred meč sa Bodeom. Više o tome - OVDE.

20.15 - Sa druge strane se trener Knutsen odlučio da meč počnu: Hajkin - Sjovold, Bjertuft, Gundersen, Bjorkan - Evjen, Berg, Fet - Mata, Hog, Hauge.

20.05 - Zvezda će na gostovanju započeti meč u sastavu: M. Ilić – Seol, Điga, Spajić, Rodić – Hvang, Elšnik – L. Ilić, Ivanić, Olajinka – Ndiaje.

20.00 - Crveno-beli će na ovom meču igrati bez golmana Omrija Glazera koji nije ni doputovao sa ekipom u Norveškoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading