LUKIĆ DEBITOVAO ZA SALCBURG! Ko je NOVI DANI OLMO iz Mocartovog grada? Rođen je u Beču, evo koju reprezentaciju je izabrao

18:56 | 22-08-2024

Fudbal 0

Ima samo 17 godina.

Profimedia

Oliver Lukić (17), mladi fudbaler rođen u Beču, debitovao je sinoć za Salcburg u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. On je na sebe pažnju javnosti skrenuo u trijumfu tima iz Mocartovog grada od 2:0 protiv kijevskog Dinama, odigravši 20 minuta posle ulaska s klupe.

Lukić fizički neodoljivo podseća na Danija Olma, evropskog prvaka i doskorašnjeg fudbalera Lajpciga, nemačkog kluba koji tesno sarađuje sa Austrijancima zbog zajedničnog partnerstva s gigantom Red Bulom.

- U vremenu koje je proveo u igri imao je četiri precizna dodavanja iz sedam pokušaja, te oba dobijena duela, jedan u vazduhu, drugi na travnjaku. Izgubio je četiri lopte - piše hrvatski "Index".

Poput Olma koji je nastupao u Dinamu, i Lukić bi mogao put Hrvatske. Komšije se hvale da je prihvatio poziv da nastupa za njih i da je u međuvremenu odjavio austrijski fudbalski savez.

- Ove godine odlučio je da promeni fudbalsko državljanstvo i ubuduće će, umesto za Austriju, nastupati za mlađe selekcije Hrvatske - dodaje pomenuti medij.

O momku s prezimenom mnogih Srba hvalospeve je pisao i engleski "Gardijan", uvrstivši ga na listu "Next Generation 2023", popis 60 najtalentovanijih igrača sveta koji su prošle godine navršili 17.

- Lukić je oduvek bio viši od svojih vršnjaka i sa trenutnih 1.85 centimetara nema nikakvih problema s kontrolom lopte. Tehnički vrlo elegantan, isticao se u akademiji Austrije Beč i brzo ga je RB Salzburg doveo u svoje redove. Selektor Austrije Ralf Rangnik rekao je da pomno prati njegov napredak, posebno jer HNS ima priliku uveriti ga da predstavlja njih - rapotiraju Englezi.

Na radaru je Juventusa i Dortmunda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading