MRKELA PRED UTAKMICU SEZONE CRVENO-BELIH Uzdam se u Zvezdin kvalitet i punu Marakanu

12:50 | 26-08-2024

Fudbal 0

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je da veruje da "crveno-beli" mogu da izbore plasman u Ligu šampiona i pozvao navijače da podrže tim na duelu protiv Bode Glimta.

ata

Crvena zvezda će u sredu dočekati ekipu Bode Glimta u revanš duelu plej-ofa za LŠ. Norveški klub je prošle nedelje na svom terenu slavio rezultatom 2:1.

- Poslednjih sedam godina smo učesnici evropskih takmičenja grupne faze i Lige Evrope i Lige šampiona. Želimo da se plasiramo i održimo kontinuitet učešća u tom takmičenju, jer nije malo igrati četiri puta u najjačem takmičenju, a ispred sebe imamo jakog protivnika, Bode Glimt, koji je iskoristio prednost domaćeg terena. Igrali smo na veštačkoj podlozi. U Norveškoj samo dva tima igraju na prirodnoj travi, a taj teren i podrška je bio njihova velika prednost. Naša podloga je prirodna i želimo da uz pomoć pune Marakane izborimo četvrtu Ligu šampiona - rekao je Mrkela za TV Prva.

On je podsetio da su ogromne razlike između veštačke podloge i prirodne trave.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ne volim da tražim opravdanje za poraze, nije do terena, već do nas samih. Mi smo se adaptirali na taj teren i mogli smo i do boljeg rezultata. Imamo dva poluvremena, prvo u Norveškoj i drugo u Beogradu. Na našem stadionu su padali i veći protivnici, a uz veliku energiju sa tribina prenetu na teren nadam se da ćemo zajedno proslavljati prolaz u LŠ - dodao je sportski direktor Zvezde.

ZVEZDU ČEKA NAJVAŽNIJI MEČ U SEZONI Poznato ko sudi crveno-belima na "Marakani" u borbi za Ligu šampiona

On je istakao da se uzda u kvalitet Crvene zvezde i punu Marakanu.

- Prednost Bode Glimta je što igraju 20. utakmicu šampionata i u boljoj su formi nego mi. Mi ćemo za sedam dana biti spremniji i organizovaniji, jer je nama svaki dan važan. Pripreme smo igrali bez većine fudbalera, koji su bili na reprezentativnim okupljanjima i skupljali se u talasima, pa su neki došli pred samo prvenstvo. Bilo je i povreda, a sve sada polako leže pa mislim da ćemo biti u optimalnom stanju za Bode Glimt", naveo je Mrkela. Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu na tabeli Superlige Srbije sa četiri pobede i jednim remijem. "Kako odmiče sezona sve smo bolji, protiv Čukaričkog smo bili veoma dobri i trend rasta forme će biti uzlazan i u narednim nedeljama. Imali smo povrede Olajinke, Glazera, Ivanića... Svi su u ovom trenutku spremni da igraju za Crvenu zvezdu. Mi smo klub koji se desetak godina ozbiljno sprema i raste. Mi smo porasli i organizaciono i infrastrukturno i ulagali u tim sve više. Imamo vredan tim, za naše igrače postoje milionske ponude i neke smo prihatili, a neke odbili. Mi smo svake godine uprkos odlascima pogađali sa igračima i bivali jači nego ranijih godina - rekao je Mrkela. 

Mrkel je pozvao navijače da u sredu dođu u što većem broju na Marakanu. 

- Da svi dođu u dresovima, uz naš kvalitet, želju i spremnost. Važno je da stadion bude pun pošto je to presudan faktor, bio i biće u narednom periodu - zaključio je Mrkela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading