SRBI MU OVO NIKAD NEĆE ZABORAVITI Sven Goran Erikson oduševio Mihu i Dekija jednim gestom za vreme NATO bombardovanja

14:10 | 26-08-2024

Fudbal 0

Posle duge i teške bolesti je preminuo čuveni stručnjak Sven Goran Erikson u 78. godini

Sven Goran Erikson

Švedski trener se dugo borio sa opakom bolešću, međutim, leka nije bilo. Ostaće upamćen i kao jedan od većih trenera koje je fudbal imao.

Između ostalog, tokom svoje bogate karijere Sven Goran Erikson je radio u brojnim klubovima, ali i reprezentacijama dok je Laciju doneo titulu u Seriji A. U tom periodu su za ou ekipu iz Rima igrali i Dejan Stanković i Siniša Mihajlović. 

Upravo se Deki Stanković u intervjuu za Telegraf podsetio i jednog divnog gesta ovog trenera tokom bombardovanja: 

MOJ TATA Emotivne reči koje kidaju dušu: Ćerka Siniše Mihajlovića objavila očevo pismo i rasplakala sve

- Pokušavali smo, ne znam koliko je to stizalo, mislim da je to kap u moru. Ali je Siniša sa svojim uticajem i njegove izjave su bile dosta jake i dosta čvrste. To je sezona 1998/1999, ja sam tek došao, nisam pričao toliko dobro italijanski da bih mogao da se upustim u neki komentar. Sada bi to lako mogao, ali Siniša je to radio za obojicu i da god smo mogli kako god smo mogli, ali taj period je ostavio, stavljaš tačku na fudbal.

- Sećam se da je Sven Goran Erikson, kada je to počelo, sazvao jedan sastanak ekipe samo zbog mene i zbog Siniše. Zamolio je igrače da imaju razumevanje, zamolio ih je da imaju drugačiji pogled, da ono što mi trpimo da je to rat u našoj zemlji, ali da mi neki svoj rat vodimo kod nas, fudbalski, da gledamo da uzmemo titulu, to je bila sezona 1998/1999, posle toga 1999/2000 smo tu titulu i uzeli, tako da smo imali razumevanje i od kluba, i od saigrača, i od samog Svena koji je, nisam mogao, bar ja nisam mogao da imam boljeg trenera za prvu godinu u Italiji od njega. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading