IMAMO NAJLUĐU FUDBALSKU PRIČU GODINE Ovaj klub je sa pet trans igračica osvojio ligu bez poraza

17:45 | 26-08-2024

Fudbal 0

O njima bruji planeta

Australija

Fudbalski klub Flajing Bets je najkontroverznija ekipa Australije. Reč je o ženskom fudbalskom klubu iz Sidneja koji je osvojio ligu bez poraza. Ono što je zanimljivo, u prvoj ekipi igra pet transrodnih žena. Dakle, žena koje su rođene kao muškarci, ali koje su promenile pol i sada nastupaju u ženskoj konkurenciji.

Naravno, predstavnici drugih klubova žalili su se australijskom savezu, koji još uvek nema rešenje za ovakve događaje. Flajing Bets (Šišmiši), pobedili su u svih 16 utakmica u regularnom delu sezone, te postigli ukupno 65 golova, što je u proseku četiri gola po utakmici. Primile su samo četiri gola.

"Šišmišice" su u finalu igrale protiv Vest Penant Hils Čeribruka. Na stadionu su bili postavljeni zaštitari kako ne bi došlo do incidenata. Fotografisanje je bilo zabranjeno. Na poluvremenu je bilo 3:3, a utakmica se završila pobedom Flajing Betsa 5:4. 

Predsjednica pobedničkog kluba Dženifer Peden još je u aprilu opravdala ovakvu politiku.

- Flajing Bets radi na uključivosti. Ponosimo se time da poštujemo sve i podržavamo LGBTQIA+ igrače i igračice, navijače i sudije. Znamo kakve društvene, fizičke i psihičke benefite ima sport, pogotovo za marginaliziranu zajednicu kao što je LGBTQIA+ zajednica. Mi smo klub koji poštuje i podstiče jednakost.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading