SRPSKI FUDBALERI IZ ZAPALJENIH VOZILA VADILI PUTNIKE Naleteli na tešku saobraćajku, pa spasavali živote

15:14 | 27-08-2024

Fudbal 0

Herojski potez

Požar

Fudbaleri Hajduka iz Divoša, nakon što su ubedljivo osvojili tri boda na gostovanju u Pančevu, upisali su još jednu, mnogo vredniju pobedu – spasili su živote putnika iz zapaljenih automobila.

Na ulasku u Pančevo, neposredno ispred autobusa Divošana, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička vozila. Zahvaljujući prisebnosti vozača, autobus se zaustavio se samo nekoliko metara od mesta udesa.

Incident se dogodio dok se autobus, sa rukovodstvom, stručnim štabom i igračima, približavao Pančevu iz pravca Beograda. Igrači su odmah istrčali iz autobusa i pritekli u pomoć povređenima. Brzom reakcijom su izvukli putnike iz vozila, a Milan Todorović, komesar za bezbednost Hajduka, uspeo je da ugasi požar i spreči katastrofalne posledice.

Fizioterapeut ekipe, Mika Maksimović, odmah je pružio prvu pomoć povređenima, dok je klupski sekretar Rade Maričić pozvao dežurne službe, koje su ubrzo stigle i preuzele dalje zbrinjavanje povređenih. U sudaru su učestvovala dva automobila sa ukupno pet putnika, a zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti fudbalera, izbegnuta je tragedija.

- Tu nije bilo mnogo razmišljanja, cela ekipa je istrčala iz autobusa, pomogli smo putnicima, izvadili aparat za gašenje požara i sve se brzo rešilo. Ekipa je cela učestvovala u ovoj akciji - rekao je Todorović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading