DAJTE TAJ REAL Milojević sa mnogo emocija govorio posle velike pobede

00:34 | 29-08-2024

Fudbal 0

Elita dolazi u Beograd

alo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je veoma emotivan na konferenciji za medije.

Crvena zvezda je pobedom 2:0 nad Bode Glintom obezbedila plasman u Ligu šampiona.

- Lepo je plasirati se. Preponosan sam na igrače i stručni štab. Odradili smo jako dobar posao. Igrali smo protiv fenomenalne ekipe. Kad smo izvukli Bode nije mi bilo svejedno. Ali, ovde kod nas je napravljena priča da smo imali sreće na žrebu. Ono što prati godinama, moramo da shvatimo da za nas nema lakih protivnika. Odigrali smo prvu utakmicu onako kako smo jedino mogli, na rezultat. Opet je bilo kritičara. Svi koji su igrali sa njima ofanzivno, su nastradali. Rekao sam igračima pre utakmice da je na nama da damo maksimum pred našim navijačima. Imamo igračkih problema. Koliko je teško proći Bode govori podatak da su u piku forme, igrali su 22 utakmice u svojoj ligi. Sa druge strane mi smo nepoznanica, ima dosta novih igrača, menjali smo sistem, probleme sa povredama... Još jednom od srca im čestitam. Mislim da su moji igrači njima objasnili. Nikad nisu igrali na ovakvom nekom stepenu. Napravili smo veliki uspeh. Verovatno će se i ovo poništavati. Slobodno pišite "Milojev bunker je još jednom prošao na sreću". Meni je to jako simpatično. Mi smo ovo napravili za naše najvernije navijače, građane Srbije, Republike Srpske... Ovo je velika stvar. Crvena zvezda i srpski fudbal prolaze kroz medijsko blato. Drago mi je da ćemo moći da predstavljamo Srbiju. Prošli smo na veliki hrišćanski praznik, Veliku gospojinu. Razgovarao sam sa mojim igumanom, ovaj prolaz mi je najdraži jer smo otišli dalje na najveći hrišćanski praznik. Okrećemo se žrebu i domaćem prvenstvu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

FK Crvena zvezda Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Milojević je govorio da će biti odlazaka i dolazaka igrača.

- Imamo puno prostora za napredak. Imamo mnogo igrača, sigurno će biti odlazaka i dolazaka, kraj je prelaznog roka. Jedan igrač ode, dođe neki drugi kao da je kloniran, razlika je u visini itd. Imamo reprezentativnu pauzu, mnogo igrača neće biti tu, svi reprezentativci nisu bili sa nama, protiv Bodo Glimta smo imali jednog igrača koji je prošao čitave pripreme. Uvodili smo igrače postepeno, igrali smo takmičarske mečeve kao pripremne, upoznavao sam igrače, ali i oni sebe. Završilo se na najbolji mogući način. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal. Da predstavljamo na najbolji mogući način klub, grad, zemlju.. nadam se da će sve biti kako treba. Iskreno, nismo mi o tome pričali. Ja sam trener, fokusiran sam na ono što imam. Prelazni rok je u jeku, ne znači da će da bude, ali verovatno će biti. Tržište je živo. Nismo pričali o tome, niti smo razmišljali o tome.

Milojević je upitan, koja mu je bila prva pomisao po završetku utakmice.

- Pomislio sam na moj klub. Osporavani smo dosta, konstantno smo mi neki državni projekat, da nam država daje, predsednik. Mi vadimo jedini kestenje iz vatre. Pričaju da smo ljubimica... Partizan ima problema, ali mi i oni smo doveli do toga da imamo četiri, pet ekipa koje igraju u Evropi. Da nismo pobedili imali bi grupnu fazu, ali je Liga šampiona ipak Liga šampiona. Dve od tih ekipa će igrati u grupnoj fazi. Toliko sam želeo da uđemo. Treniramo po dva puta dnevno, ne izlazim sa stadiona, radim non-stop. Zvezda je brend, ovde ima dušebrižnika i licemerja koliko hoćete. Mržnja vam je kao otrov, dok čekate da neko umre. Kad gledate Novaka, olimpijce, vaterpoliste, košarkaše, strelce, oni svi donesu radosti ovoj zemlji. Mi nismo na tom nivou, ali mi predstavljamo našu zemlju u teškim vremenima.

Milojević se potom osvrnuo na to da ga mnogi nazivaju "bunkerašem".

- Ovde je kritika, ne vas novinara, ali jedini način na koji smo mogli da igramo jeste na prolaz. Niko te ne pita ni kako ni šta, već da prođeš dalje. Nisam ja to rekao: Fudbal je jedini sport u kojem se rezultat povezuje sa dobrom igrom. Toga nema u košarci, kako su dobili naši vaterpolisti, igrali su odbranu sa igračem manje. Oni imaju sistem, videli ste drugo poluvreme, kad nam je nestalo snage, počelo je da liči na ono u Norveškoj. Ne možete da očekujete da dominiramo 90 minuta. Kažem sam za sebe, težak bunkeraš, ali nekad igrači sami krenu napred. Ne mislim kao kritiku, nek kažu "Bunkeraš iz Aranđelovca".

Želja na žrebu?

- Voleo bih Real Madrid. Te Galaktikose da dovedemo u Beograd.

 

Komentari(0)

Loading