NEKA NOVA SRBIJA Ko je sve tu, a na koga Piksi ne računa?

14:15 | 30-08-2024

Fudbal 0

Novi tim se značajno razlikuje od onog koji je nastupao na Evropskom prvenstvu

epa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je konačan spisak za utakmice sa Španijom i Danskom u Ligi nacija.

Ovo je prvo okupljanje nacionalnog tima posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a nekoliko igrača je otkazalo svoje učešće.

Prvi koji je to učinio jeste Dušan Vlahović. Napadač Juventusa je najpre obavestio selektora da neće biti u mogućnosti da igra, a zatim se oglasio i na društvenim mrežama.

- Danas sam obavestio stručni štab da iz porodičnih razloga neću biti u mogućnosti da se odazovem pozivu selektora za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Španije i Danske - napisao je Vlahović na Instagramu 28. avgusta.

To nije bilo sve. Nakon Vlahovića, iznenada se pojavila vest da Stojković neće moći da računa na Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića Savića. Dvojac Al Hilala je poslao objašnjenje da zbog povrede neće moći da pomognu reprezentaciji, a opravdanje su poslali FSS.

epa EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
 

Pre objavljivanja konačnog spiska, selektor se oglasio i objasnio je zbog čega ne može da računa na strojicu standardnih reprezentativaca,

- Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu - rekao je Piksi za sajt FSS.

- Obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedeljak je konferencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali pre svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu - istakao je selektor Srbije.

Odmah po završetku Evropskog prvenstva kapiten Dušan Tadić je saopštio da se povlači iz nacionalnog tima. Uz pomenuti kvartet, još nekolicina igrača se nije našla na Stojkvićevom spisku.

Među njima su Vanja Milinković-Savić, Mile Svilar, Matija Nastasić, Nemanja Radonjić, Filip Đuričić, Nemanja Gudelj, Filip Mladenović, Mijat Gaćinović i  Filip Kostić, uz već pominjane Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića, Aleksandara Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Sa konačnog spiska otpao je i Nemanja Stojića, doskorašnji igrač Crvene zvezde, koji je prešao u Makabi iz Tel Aviva i ovo će biti prilično izmenjena reprezentacija Srbije u odnosu na ono što smo gledali poslednjih sezona.

Radonjić i Maksimović će biti najstariji u ekipi, a priliku za debi u dresu reprezentacije imaće Jan Karlo Simić, Kosta Nedeljković, Kristijan Belić, Milan Aleksić i Mihailo Ivanović.

Od igrača koji su bili deo tima na šampionatu Evrope, protiv Španije i Danske će igrati Rajković, Petrović, Milenković, Pavlović, Babić, Veljković, Živković, Ilić, Lukić, Samardžić, Birmančević, Jović i Ratkov.

Srbija prvu utakmicu igra 5. septembra protiv Španije na stadionu Rajko Mitić od 20.45, a tri dana kasnije u Kopenhagenu gostuje Danskoj i tada ćemo imati priliku da vidimo kako će izgledati podmlađena reprezentacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading