SAMO VELIKANI POPUT ZVEZDE DVAPUT GOSTUJU NA SAN SIRU Legendarni Pančev priziva senzaciju: Dokazali smo da možemo!

21:28 | 30-08-2024

Fudbal 0

Euforija nakon žreba za Ligu šampiona.

Darko Pančev

Fudbaleri Crvene zvezde igraće na svom terenu protiv Barselone, Benfike, PSV-a i Štutgarta, odnosno s Interom, Milanom, Jang Bojsom i Monakom u gostima, u okviru prve faze novog formata Lige šampiona.

Crveno-beli su prethodno eliminisali Bode/Glimt u plej-ofu kvalifikacija.

- Utakmica protiv Bode Glimta je odlično odigrana. Govorio sam još za vreme prvog mandata Milojevića da je reč o izuzetnom treneru, iako ga ne poznajem lično i nisam pre toga pratio njegov rad. Dopada mi se kako radi posao, zna da postavi taktički ekipu i tim je fizički odlično pripremljen za sve zahteve među kojima je i visoki presing. O motivaciji ne treba govoriti, zna se kako je to kada igrate pred punim stadionom. Norveški predstavnik je odlična ekipa koja zna da igra, ali u Beogradu su jednostavno potonuli u grotlu Marakane. Zvezda je bila puno bolja i zasluženo se plasirala u Ligu šampiona - rekao je Pančev i dodao:

- Godinama stvari u fudbalu se menjaju, te je sada mnogo teže i veći je uspeh biti učesnik grupne faze Lige šampiona. Jednostavno fudbal zavisi od novca. Istočnoevropski klubovi su ranije bili jači, a pored toga sada i igrači vrlo mladi napuštaju klobove i teško ih je zadržati. Ekipe sa istoka Starog kontinenta više nisu toliko konkurentne. Međutim, ovo što Zvezda radi je izvanredan uspeh. Plasman u Ligu šampiona donosi finansije i sjajne utakmice. U prethodnih osam godina Crvena zvezda je postigla odlične rezultate. Rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim Mitrom Mrkelom, kao i ostatkom uprave, su demonstrirali perfektan rad i to je sve dovelo do uspeha.

Raspored i termini mečeva biće poznati u subotu.

- Drago mi da je žreb izuzetno atraktivan, jer će zvezdaši moći da dođu na stadion da uživaju i gledaju dobre ekipe. Nekada je bolje igrati protiv sjajnog tima i izgubiti utakmicu, nego biti rival nekoj “slabijoj” ili manje aktrativnoj ekipi i doživeti poraz. Mislim da navijači mogu da budu zadovoljni. Dočekaćemo pre svega Barselonu, Benfiku, PSV koji je dobra i atraktivna ekipa, kao i Štutgart. Nemci gaje karakterističan fudbal, a Štutgart je nekada bio mnogo bolji, ali je pao kroz poslednje dve decenije. Кada su u pitanju gostovanja, samo velika ekipa kao što je Crvena zvezda može dva puta da gostuje na San Siru. Inter je poslednjih godina kvalitetniji od Milana, ali se sećamo pre nekoliko sezona kada smo ostali poraženi sa 1:0, a imali smo dobre prilike i trebali smo sigurno da izjednačimo rezultat. Dokazali smo već da možemo da igramo protiv najboljih i zašto da se ne nadamo iznenađenju. Momci su dobili priliku da se pokažu pred velikim auditorijumom - zaključio je Pančev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading