TENZIJE, PREKIDI, SKANDALI... Zvezda srušila Radnički posle drame!

21:00 | 01-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički sa 1:0 u sedmom kolu Superlige Srbije

FK Crvena zvezda

Crveno-beli su u Gornjem Milanovcu došli do pete pobede ove sezone u domaćem prvenstvu, a jedini gol na utakmici je postigao Mirko Ivanić u 85. minutu.

Viđena je velika borba i velika drama u jednom od derbija sedmog kola. Nije bilo mnogo velikih prilika, ali je tempo bio jako dobar. Od samog početka utakmice je Zvezda uspostavila kontrolu i imala daleko veći posed lopte. Prvi konkretan pokušaj je bio u 17. minutu, kada je Elšnik šutirao daleko preko gola. Slovenac je dobio dosta prostora, ali je bio izuzetno neprecizan.

U 26. minutu novi pokušaj crveno-belih sa distance. Ovoga puta je šutirao Seol, lopta je išla u okvir gola, ali je Lijeskić to odbranio. Pet minuta kasnije je Zvezda imala najbolju priliku u prvom delu. elšnik je izveo korner, Drkušić je pokušao glavom, a Lijeskić je krajnjim naporom uspeo da spreči vođstvo gostju.

Nažalost, ono što je obeležilo prvo poluvreme je topovski udar koji je pukao pokraj Drkušića, koji srećom nije bio povređen. Ipak, slovenački defanzivac je zamenjen na poluvremenu zbog posledica eksplozije.

Na startu drugog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. U međuvremenu su i Vladan Milojević i feđa Dudić napravili nekoliko izmena, crveno-beli su sve više napadali, ali se rezultat nije menjao.

Trener Radničkog je uveo Gluščevića, koji je samo 14 minuta po ulasku u igru dobio crveni karton. Najpre je napravio oštar prekršaj i dobio žuti karton, da bi odmah zatim dobio i drugu javnu opomenu zbog prigovora i sudija Ilić ga je poslao u svlačionicu. Sa klupe Radničkog su se bunili zbog isključenja i nastala je velika tenzija.

Kragujevčani su se do kraja utakmice branili sa igračem manje, a Zvezda je krenula u totalnu ofanzivu i to se srpskom šampionu isplatilo u 85. minutu, kada je Mirko Ivanić povukao loptu sa krila i sa 18 metara uputio udarac koji je bio neodbranjiv za Lijeskića.

Odmah nakon gola je usledio prekid zbog navijača, a sa klupe Crvene zvezde su poručili da ne mogu da nastave utakmicu zbog povika sa tribina i ubacivanja predmeta. Nakon nekoliko minuta je meč nastavljen, a do kraja su crveno-beli mogli i da dupliraju prednost. Nisu uspeli u tome i rezultat se do kraja nije menjao.

Zvezda je upisala petu pobedu i sada ima 16 bodova, dok je Radnički zabeležio treći poraz od početka sezone.

Sada sledi reprezentativna pauza, a nako toga će Zvezda dočekati Napredak, dok će Radnički gostovati Mladosti.

 

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 0:1

Radnički: Lijeskić – Ćosić, Zeljković, Mitrović, Dadić – Ristić, Enlandu – Mirčetić, Ben Hasin, Bevis – Evandro

Crvena zvezda: M. Ilić – Mimović, Điga, Drkušić, Seol – Elšnik, Dalsio – Olajinka, L. Ilić, Puma Rodrigez – Duarte

Stadion: FK Metalac, Gornji Milanovac

Sudija: Milan Ilić

90+10 - Kraj utakmice. Zvezda je pobedila Radnički sa 1:0.

90+8 - Mogla je Zvezda i do drugog kola, ali je Endijae promašio loptu.

90. minut - Igraće se još devet minuta u Gornjem Milanovcu

86. minut - Novi prekid susreta, i to odmah nakon gola Ivanića! Zvezdina klupa sklonila se u teren zbog reakcije navijača domaćih koji su na toj tribini iza klupa, da bi potom i Feđa Dudić ušao u raspravu sa sudijom Ilićem.

85. minut - Goooool! Zvezda vodi u Gornjem Milanovcu. Srpski šampion je napadao i tražio gol i konačno ga je postigao preko Mirka Ivanića koji je sa nekih 18 metara šutirao po zemlji i savladao Lijeskića.

78. minut - Crveni karton za Gluščevića! Samo što je ušao u igru već je zaradio isključenje. Najpre je oštro startovao i dobio žuti karton, a potom je zaradio još jednu javnu oppmenu zbog prigovora. Teška situacija za Radnički koji će u završnici utakmice morati da igra sa igračem manje.

74. minut - Sada je pokušao i Ilić. Namestio se na levu nogu ali nije bio precizan.

73. minut - Veliki pritisak Zvezde. Crveno-beli pokušavaju da stignu do gola, ali se domaći odlično brane.

72. minut - Još jedna promena u Zvezdi. Iz igre je izašao Rodrigez,a zamenio ga je Milson.

64. minut - Menjaće i Feđa Dudić. Umesto Mirčetića na terenu je Gluščević.

61. minut - Vladan Milojević se odlučio za izmenu. Šerif Endijae ulazi u igru umesto Bruna Duartea

fkcz Fk Crvena Zvezda
 

56. minut - Preti Zvezda preko Seola koji je sjajno probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor i uputio centaršut, ali su defanzivci Radničkog sprečili veću opasnost.

53. minut - Bez većih uzbuđenja na startu drugog dela.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj prvog dela. Nema golova u Gornjem Milanovcu.

45. minut - Dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu

41. minut - Puma Rodrigez je oboren na ivici kaznenog prostora i Dadić je dobio žuti karton. Ilić je izveo slobodan udarac, ali nedovoljno dobro i lopta je otišla preko gola.

37. minut - Još jedna velika prilika za Zvezdu. Posle greške odbrane Kragujevčana lopta je stigla do Dalsija koji je uputio udarac, ali će od svega biti samo korner za Zvezdu.

32. minut - Najbolja šansa na utakmici. Elšnik je izveo korner, glavom je pokušao Drkušić, ali je Lijeskić uspeo da odbrani. Malo je nedostajalo da slovenački defanzivac na debiju za crveno-bele postigne gol.

26. minut - Dobar pokušaj Seola iz velike udaljenosti. Lopta je išla u okvir gola, ali je Lijeskić to zaustavio bez većih problema.

19. minut - Novi žuti karton za igrače Radničkog, sada ga je dobio Evandro.

17. minut - Evo i prvog udarca ka golu. Igrači Radničkog su ostavili mnogo prostora Elšniku. Slovenac je šutirao sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

12. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Ćosić je zaradio javnu opomenu zbog neopreznog starta.

8. minut - Na startu meča gosti imaju daleko veći posed lopte. Radnički se muči da poveže nekoliko dodavanja.

1. minut - Utakmica je počela!

18.17 - Za crveno-bele će na ovoj utakmici debitovati Slovenac Vanja Drkušić.

18.14 - Zvezda u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj susret. Crveno-beli su u sredu pobedili norveški Bode Glimt i plasirali se u Ligu šampiona.

18.12 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici sedmog kola Superlige Srbije u kojoj se sastaju Radnički 1923 i Crvena zvezda. Uz sport.alo možete uživo pratiti dešavanja iz Gornjeg Milanovca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading