POZNATO KO ĆE SUDITI MEČ SRBIJE I ŠPANIJE Navijači Zvezde i Partizana ga dobro pamte

15:17 | 02-09-2024

Fudbal 0

Već je sudio našim klubovima

Fudbaleri

Holandski sudija Serdar Gozubujuk deliće pravdu na utakmici između Srbije i Španije u Ligi nacija.

Njegovi pomoćnici biće takođe Holanđani Ervin Zajnstra i Johan Balder, dok će četvrti sudija biti Sander van der Ajk.

Serdara Gozubujuka dobro pamte navijači Crvene zvezde i Partizana. On je sudio na meču Monako-Zvezda u Ligi Evrope 2022. godine, kada je svirao penal za crveno-bele, koji su izgubili taj meč rezultatom 4:1.

Sezonu ranije je sudio i na meču između Rendžersa i Zvezde, kada je škotski tim slavio sa 3:0, a holandski arbitar je svirao dva penala za Rendžers. Iste sezone delio je pravdu na utakmici Santa Klara - Partizan na Azorskim ostrvima, kada su Portugalci pobedili sa 2:1, a viđeno čak osam žutih kartona.

Bio je glavni arbitar i na meču Srbija-Luksemburg 2019. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a "orlovi" su dobili tu utakmicu sa 3:2.

Iste godine je sudio i Zvezdi protiv Spartaka iz Trnave u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je srpski šampion slavio posle produžetaka. Takođe, crveno-belima je delio prvadu i protiv Sasuola 2016. godine, kada je italijanski tim pobedio rezultatom 3:0.

Holanđanin ima dugu istoriju suđena srpskim klubovima i reprezentaciji, a sada će ponovo deliti pravdu protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Utakmica između Srbije i Španije na programu je petog septembra na stadionu Rajko Mitić i počeće u 20:45.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading