PIKSI PRETIO OSTAVKOM Haos na sednici FSS-a, Stojković hteo da ode, a ovo je razlog

17:32 | 03-09-2024

Fudbal 0

Fudbalski savez Srbije (FSS) je doživeo značajnu promenu koja se odnosi na smene Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge, koje nisu baš usledile mirnim putem, javljaju mediji.

foto

Kako piše Telegraf, dan pred sednicu FSS-a koja je održana, nije se ni naslućivalo da će doći do smene Šurbatovića i Tanjge.


Iako je Šurbatović, nakon neuspeha reprezentacije u Nemačkoj, nagovestio svoj odlazak iz srpskog fudbala, do toga nije došlo. 

Međutim, na sednici koja je održana u ponedeljak, situacija se promenila. Stojković je zahtevao da se na dnevni red uvrsti rasprava o njihovoj smeni. Čak je zapretio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske, ukoliko se njegov zahtev ne uvaži, navodi ovaj medij.

Uprkos tome, na sednici nije bilo reči o smeni generalnog sekretara i direktora sportskog sektora, što je izazvalo dodatne tenzije.


Međutim, sutradan je hitno sazvana telefonska sednica sa jedinom tačkom dnevnog reda – smenom Šurbatovića i Tanjge. Odluka o njihovom razrešenju je ubrzo doneta.

Sada ostaje da se vidi ko će zauzeti njihove pozicije i kako će se dalja situacija odvijati unutar FSS-a.

Podsetimo, reprezentacija Srbije 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje evropskog prvaka, Španiju, u prvom kolu A divizije Lige nacija, dok će tri dana kasnije gostovati Danskoj u Kopenhagenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading