ŽIVI U ŠPANIJI, A PLJUJE JE NA SAV GLAS Kaznite je, oduzmite joj Svetsko prvenstvo

11:28 | 04-09-2024

Fudbal 0

Neverovatna izjava jednog od najboljih fudbalera današnjice.

Fudbalska reprezentacija Španije

Iako već godinama živi i radi, odnosno igra fudbal, u Španiji, Vinisijus Žunior ne vidi problem u tome da traži da se ona žestoko kazni. Igrač Real Madrida je u izjavi za "CNN" optužio tamošnje navijače da su rasisti, uz napomenu da je rekao da su oni u manjini:

- Ako se situacija sa rasizmom u Španiji ne popravi do 2030. godine, trebalo bi joj oduzeti Svetsko prvenstvo. Postoji mnogo prostora za promene do 2030. Tako da, nadam se će Španija ostvariti napredak i shvatiti koliko je ozbiljno vređati nekome na osnovu boje kože. Jer, ako se stvari ne promene do tada, mislim da bi trebalo promeniti domaćinstvo Svetskog prvenstva. Ako se igrač ne oseća prijatno i sigurno dok igra fudbal u nekoj zemlji, zato što je žrtva rasizma, onda je to problem za veliku grupu fudbalera - rekao je Vinisijus.

SRBIJU ČEKA PAKLEN POSAO Fudbaleri Španije počeli pripreme za mečeve protiv "orlova"

Čak se Brazilac ponudio španskim vlastima kao saradnik u promenama koje predlaže protiv rasizma.

- Želim da uradim sve što je moguće da se stvari promene u budućnosti, jer velika većina ljudi u Španiji nisu rasisti. Mala grupa jeste, ali ona urušava ugled zemlje u kojoj je generalno veoma lepo živeti. Volim da igram za Real Madrid. Volim Španiju, tamo moja porodica ima najbolje uslove za život. Nadam se da je napredak moguć, neke stvari se već primećuju, ali potrebno je promeniti mnogo toga do 2030. godine kada slučajeva rasizma i govora mržnje više ne bi smelo da bude - istakao je Vinisijus.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading