ALBANCI IZ LAŽNE DRŽAVE KOSOVO KUKALI ZBOG SRPSKE ZASTAVE Utakmica prekinuta, a naša braća još glasnije krenula sa "Kosovo je Srbija"

10:31 | 05-09-2024

Fudbal 1

Haos u našem "komšiluku".

kosovo je srbija

Albanci iz Kosovske Mitrovice se nisu preterano dobro proveli u nama bratskoj zemlji Rumuniji. Naime, ŽFK Mitrovica je bila gost ŽFK Farul Konstanci u sklopu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa iz lažne države Kosovo je zatražila i dobila prekid utakmice, pošto su domaći navijači razvili srpsku zastavu i skandirali da je Kosovo srpsko.

JEDINA MRLJA U KARIJERI BORE ČORBE Veliki zvezdaš, a pevao Partizanovu himnu - evo i zbog čega

Meč je bio prekinut već posle 15 minuta od početka, a kada je sudija iz Estonije pokazala da tribina treba da se isprazni, navijači su još glasnije počeli da skandiraju "Kosovo je Srbija".

- Navijači su poslušali, ali su, napuštajući tribine, nastavili da pevaju i prave nepristojne gestove - piše portal "GSP", misleći na podizanje srednjeg prsta.

Predsednik kluba iz srpske pokrajine Kosovo i Metohija, Hajrulah Hadžiju, najavio je žalbu UEFA-i:

- Primetili smo da je na delu tribina gde su bili navijači rumunskog kluba postavljena zastava Srbije. I sve vreme su nas ti navijači provocirali. Obavestili smo delegata i sudiju. Rekli smo im da bez skidanja zastave i izlaska navijača mi ne nastavljamo utakmicu. Posle te situacije tempo igre je opao. Odbili smo da nastavimo utakmicu bez skidanja zastave Srbije i odlaska tih navijača. Zamolila nas je Eva Gajveska, delegat utakmice, da ukažemo na to kakve su još provokacije bile, osim istaknute zastave. Čuli smo kako psuju nas Albance, a imali su i antikosovske povike tipa „Kosovo je Srbija“. Takođe ćemo poslati žalbu UEFA. Vređali su na nacionalnoj osnovi - rekao je on Hadžiju, a prenosi "Koha ditore".

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Nenad

05.09.2024 11:05

Kosovo je Srbijaaaaaaaaaaaaa! Znaju to šiptari.