DŽAKA POBEGAO OD SRBIJE? Albanski provokator napravio glupost, čeka ga kazna

11:15 | 06-09-2024

Fudbal 0

Ovaj čovek ne može, a da ne pravi probleme

Džaka

Kapiten reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka (31), ponovo je u centru pažnje nakon incidenta u meču protiv Danske, gde je njegov tim završio sa devetoricom na terenu.

Džaka je u 87. minutu brutalno startovao na Emila Hojberga, što bi moglo da ga košta suspenzije na dve utakmice. Ovo bi značilo da bi propustio i utakmicu protiv Srbije.

Ovaj potencijalni izostanak kapetana Švajcarske posebno je zanimljiv srpskoj javnosti, jer Džaka već ima istoriju problematičnog ponašanja u mečevima protiv "orlova".

U prethodnim susretima, iskusni vezista je često bio u centru kontroverzi, uključujući provokacije i političke gestove koji su dodatno podgrevali tenzije na terenu. Njegovo ponašanje protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. godine izazvalo je brojne reakcije, a i kasnije je pokazivao sklonost ka burnim reakcijama u ovakvim mečevima.

Incident u Kopenhagenu, gde je Džaka bukvalno podigao Hojberga u vazduh, izazvao je žestoke kritike od strane danskih igrača, a mnogi smatraju da je potpuno nepotrebno "izgubio glavu".

Slične ocene daje i danski reprezentativac Andersen, koji je nakon utakmice rekao: - Poznajemo Granita. On je igrač kojeg mnogo poštujemo, ali ponekad zna da izgubi glavu.

Ono što je sigurno, prvotimac Bajer Leverkuzena će propustiti naredni meč Švajcarske protiv Španije, a odluka o tome da li će biti suspendovan i za utakmicu protiv Srbije očekuje se uskoro.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading