LUDILO U LIGI NACIJA Italijani nokautirali Francuze, ne ide Izraelu bez Glazera

22:51 | 06-09-2024

Fudbal 0

Zanimljive utakmice u Ligi nacija.

Fudbalska reprezentacija Italije

Fudbaleri Italije preokretom su pobedili Francusku u Parizu rezultatom 3:1 u meču prvog kola grupe A2 Lige nacija.

Francuska je na Parku prinčeva povela već u 13. sekundi, Bredli Barkola je iskoristio grešku defanzivca Italije Đovanija di Lorenca, stuštio se u šesnaesterac i rutinski matirao Đanluiđija Donarumu.

Već u 6. minutu Italija je mogla do izjednačenja, ali je Davide Fratezi udarcem glavom sa pet metara pogodio prečku.

Italija je do izjednačenja došla u 30. minutu, posle asistencije Sandra Tonalija petom Federiko Di Marko je prelepim volej udarcem iskosa sa 15 metara poslao loptu pod prečku.

Potpuni preokret desio se u 51. minutu . Pobedu je "azurima" u 74. minutu osigurao tandem rezervista. Destini Udodži je bio asistent, a Đakomo Raspadori strelac iz neposredne blizine čime je nokautirao domaćina.

Francuska - Italija AP Photo
 

U drugom meču iste grupe Belgija je savladala Izrael 3:1 kojem ne ide bez Omrija Glazera koji nije branio zbog povrede ni na večerašnjoj utakmici.

Kevin de Brujne je bio dvostruki strelac za Belgiju. Prvo je u 21. minutu iskoristio odličnu asistenciju Žeremija Dokua, a u 52. minutu je sigurno realizovao penal.

Između dva gola De Brujnea, pogodak je za Belgiju dao i Juri Tilemans u 48. minutu. Timoti Kastanj je neobičnim autogolom glavom u 36. minutu doneo Izraelu jedini pogodak.

U drugom kolu, u ponedeljak, Izrael će u Budimpešti dočekati Italiju, dok će Francuska biti domaćin Belgiji u Lionu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading