SRBIJA JURI POBEDU KOJU NEMA 34 GODINE Piksijeva moćna poruka pred Dance

18:08 | 07-09-2024

Fudbal 0

Selektor Srbije se obratio javnosti pred drugi meč u Ligi nacija.

Piksi

Još uvek fudbalskom Srbijom zveči odjek remija sa Španijom. Ali, vremena nema puno. Već u nedelju nas čeka meč sa Danskom pred koji se obratio selektor Dragan Stojković.

Piksi je najpre istakao da je zadovoljan zdravstvenim stanjem u ekipi.

- Ono što je najbitnije, izveštaj doktora je da se niko od igrača ne žali na povredu. Svi koji su ovde su u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala pre tri dana. Profesionalni fudbal je takav, igra se na svaka tri dana i moramo da ih osposobimo za izazov kakav je Danska.

Zanimljivo je da Srbija nije pobedila narednog rivala još od davne 1990. godine, dakle pune 34 godine?!

- Danska je uvek bila neugodan protivnik. To pokazuju iz ciklusa u ciklus i bez njih ne može da se odigra nijedno svetsko ili evropsko prvenstvo. Izuzetno su kvalitetan tim, a nedavno smo na EP u Nemačkoj odigrali utakmicu od izuzetne važnosti i za njih i za nas. Završeno je 0:0, s tim da su oni bili mnogo zadovoljniji nego mi. Očekujem sutra da utakmica bude na istom takvom nivou. Došli smo da odigramo maksimalno, da pružimo otpor i izborimo dobar rezultat. Ali nije lako kada za protivnika imamo kvalitetnog protivnika kao što je Danska.

Za kraj, Stojković je svestan snage narednog rivala, ali kao i protiv Španije poručuje da će "orlovi" dati sve od sebe za pobedu.

- Samo želim da kažem da je Danska ekipa koja se nije previše menjala u odnosu na pre dva meseca. Kristensen i Mele više nisu sa njima, ali oni imaju prave zamene i ne verujem da mogu mnogo da se promene što se tiče tih taktičkih stvari. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kime igramo i šta nas očekuje sutra. Moraćemo da budemo 100 odsto na nivou i spremni, da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - predočio je selektor Srbije.

Meč Danska - Srbija na programu je na "Parkenu" sutra od 18 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Zvezdan Terzić
Fudbal

"DELIJE", POŽURITE Terzić otkrio - ostalo je još malo karata za Benfiku

16:43

16 septembar, 2024

Fudbal

Karata za utakmicu sa Benfikom još uvek ima, između sedam i osam hiljada. Pored paketa, pustili smo u prodaju i pojedinačne karte. Pozivam sve naše navijače da požure, kupe karte i nađu svoje mesto, jer je ovo ipak ispisivanje istorije Crvene zvezde i pozivam ih da oni budu svedoci toga uživo, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Komentari(0)

Loading