PREMINUO ČUVENI KAPITEN LIVERPULA Engleski fudbal je zavijen u crno, ceo svet se oprašta od legende

20:15 | 07-09-2024

Fudbal 0

Izuzetno tužne vesti su nam stigle sa "ostrva".

fudbalska lopta

Bivši kapiten Liverpula Ron Jejts preminuo je u petak uveče u 87. godini. On je poslednjih godina patio od Alchajmerove bolesti, prenosi Independent.

Škotski reprezentativac se pridružio Liverpulu 1961. iz Dandi junajteda i postao ključna figura u transformaciji kluba nakon povratka iz druge lige.

BELI SPORT ZAVIJEN U CRNO Preminula velika teniska legenda

Klub je vodio menadžer Bil Šenkli koji je Jejtsa opisao "kolosa".  

U periodu 1963-64, Jejts je bio ključni deo tima koji je osvojio šestu klupsku titulu u ligi, a sledeće sezone je sa Liverpulom osvojio prvi FA kup.

Jejts je igrao za Liverpul deceniju, odigrao je 454 utakmice za klub i postigao 13 golova, od kojih je preko 400 bilo kao kapiten, a samo je Stiven Džerard bio kapiten tima u većem broju utakmica.

Sa Liverpulom je osvojio dve ligaške titule, jedan FA kup i tri Čeriti šilda. U klub se vratio 1986. kao glavni skaut, što je bio do penzionisanja u maju 2006. godine.

Jejts je imao dva nastupa za Škotsku, a kada je napustio Liverpul, preuzeo je ulogu igrača-menadžera u Tranmereu. Takođe je bio menadžer u Barouu ​​i Santa Barbari.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Zvezdan Terzić
Fudbal

"DELIJE", POŽURITE Terzić otkrio - ostalo je još malo karata za Benfiku

16:43

16 septembar, 2024

Fudbal

Karata za utakmicu sa Benfikom još uvek ima, između sedam i osam hiljada. Pored paketa, pustili smo u prodaju i pojedinačne karte. Pozivam sve naše navijače da požure, kupe karte i nađu svoje mesto, jer je ovo ipak ispisivanje istorije Crvene zvezde i pozivam ih da oni budu svedoci toga uživo, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Komentari(0)

Loading