PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA Srbija zaboravila kako se dobijaju utakmice i postižu golovi

23:11 | 08-09-2024

Fudbal 1

Ne zna se šta je gore, igra ili rezultati

Fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je razočarala svoje navijače. Iako su "orlovi" odigrali dobru utakmicu i ostali neporaženi protiv aktuelnog evropskog šampiona Španije, ove večeri u Kopenhagenu su se vratili u realnost. 

Danska je poprilično rutinski pobedila našu selekciju sa 2:0, iako nije odigrala spektakularnu utakmicu, dok su se izabranici Dragana Stojkovića Piksija popriličnpo mučili u fazi napada i nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol domaćeg tima.

Tako je Srbija nastavila sa lošim igrama i rezultatima, a ovim porazom je serija mečeva bez pobede produžena na pet. Ipak, ono što se posebno ističe jeste da su "orlovi" u tih pet utakmica postigli jedan jedini gol!

Sve je počelo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Engleska je u prvom kolu pobedila Srbiju minimalnim rezultatom, a iako su "orlovi" odigrali solidno drugo poluvreme nisu uspeli da dođu do gola i boda. U drugom kolu protiv reprezentacije Slovenije su mnogi očekivali pobedu i dobru igru, ali se ništa od toga nije desilo. Može se slobodno reći da su Slovenci nadigrali naš nacionalni tim, a samo zahvaljujući golu Luke Jovića u poslednjim sekundama meča je izbegnut poraz. To je ujedno bio i jedini gol Srbije na Evropskom prvenstvu.

U meču trećeg kola protiv Danske nas je samo pobeda vodila u nokaut fazu, što je značilo da mora da se postigne barem jedan pogodak. Ipak, naši fudbaleri nisu uspeli da stvore nijednu veliku priliku da ugroze gol Kaspera Šmajhela i završili su takmičenje sa dva osvojena boda i jednim postignutim golom.

Fudbaleri Srbije Daniel Löb/dpa via AP
 

Posle debakla na prvenstvu Evrope, došlo je do velikih promena u timu. Kapiten Dušan Tadić je odlučio da se oprosti od reprezentacije, dok su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić otkazali učešće na prva dva meča u A diviziji Lige nacija.

Vlahović je odlučio da se povuče zbog porodičnih razloga, dok su Sergej i Mitrović istakli da imaju problema sa povredama, iako vredno treniraju u Al Hilalu.

Prvu utakmicu nakon prvenstva Evrope Srbija je odigrala protiv najtežeg mogućeg protivnika - aktuelnog evropskog šampiona Španije. Mnogi su očekivali ubedljiv poraz, ali su naši fudbaleri pružili sjajan otpor mnogo kvalitetnijem timu i ostali su neporaženi, doduše opet bez datog gola. Mogao je Luka Jović da donese Srbiji prednost, ali je propustio neverovatnu priliku.

Navijači su bilo zadovoljni igrom protiv "crvene furije" i smatralo se da bi ovo mogao da bude početak boljeg perioda za našu reprezentaciju.

Ipak, ta nada je trajala svega nekoliko dana i ugašena je u Kopenhagenu. Tako je Srbija zaokružila razočaravajuće leto u kome ni na jednoj zvaničnoj utakmici nije uspela da zabeleži pobedu i za to vreme je postigla samo jedan gol. I ono malo izglednih priika koje su "orlovi" stvorili nisu uspeli da realizuju, poput Jovićeve protiv Španije.

Srbija je na početku mandata Dragana Stojkovića igrala izuzetno dopadljiv i efikasan fudbal. Sada od toga nije ostalo apsolutno ništa i Srbija jedva dolazi do šansi, a kamoli do gola. Sve dok se nešto radiklano ne promeni u igri našeg tima, problemi će i dalje biti prisutni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
nes

09.09.2024 04:27

Zaboravila? Nikada nije ni znala. Ali zato odlično zna kako se primaju.