KOVAČEVIĆ ZAGRMEO ZBOG MITROVIĆA To je licemerno! Nema polemike oko njega i Vlahovića - Piksi nije ljut!

07:00 | 10-09-2024

Fudbal 0

Proslavljeni fudbaler i sportski direktor Olimpijakosa o utiscima nakon septembarskog ciklusa u Ligi nacija.

Marko Metlaš

Septembarski ciklus u elitnoj diviziji Lige nacija doneo je pomešana osećanja za fudbalsku javnost u Srbiji. Remi s evropskim prvakom Španijom (0:0) i gladak poraz od Danske (2:0), ipak, ostavili su pozitivan utisak na Darka Kovačevića.

Bivši reprezentativac je uvideo i dobre i loše strane podmlađenog sastava „orlova“. Priča za "sport.alo" najpre o tome što Piksijeva ekipa treći meč zaredom nije dala gol...

- Mora bolje, nema šta. Ali donedavno smo govorili da odbrana ne valja, a sad nam ni napad nije po volji. Napadači zavise od lopti koje im se distribuiraju. Imamo igrače za to, recimo Živkovića koji je odličan asistent. Ne treba odmah kritikovati, iako znam da su ljudi i dalje ogorčeni zbog rezultata na Evropskom prvenstvu. Došlo je vreme za smenu generacija, nije lako, potrebno je vreme. Bili su požrtvovani, to ne treba dovoditi u pitanje, i kada reprezentacija zove treba uvek biti spreman - kaže Kovačević i osvrće se na defanzivu:

- Popravili smo odbranu. Štaviše, smatram da imamo jednu od najboljih u Evropi, s Pavlovićem i Milenkovićem na čelu. Stameni su i disciplinovani, imamo zalog za narednih 10 godina.

Fudbalska reprezentacija Srbije Ritzau Scanpix via AP
 

Srbija je igrala bez najvećih zvezda Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića Savića i Dušana Vlahovića, koji su odjavili selektora Dragana Stojkovića, odnosno dojučerašnjeg kapitena Dušana Tadića, koji se oprostio od nacionalnog tima.

- Treba analizirati učinak na oba meča, ne samo protiv Danske. Takođe uzeti u obzir da nije bilo Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Sergeja... „Orlovi“ su pokazali da mogu, pogotovo protiv Španije, dok su preksinoć u prvom poluvremenu igrali korektno. U nastavku je do izražaja došao sistem Danaca, činjenica da dugo igraju zajedno. Uvek smo teško izlazili na kraj s njima. Generalno sam zadovoljan, ti momci su prvi put igrali zajedno, bilo je debitanata. Odigrali smo odlično protiv prvaka Evrope, jednog od najboljih timova na svetu, mogli čak i da pobedimo, ali i da izgubimo. Kad se vrate pojedini, možemo da napravimo dobru generaciju - smatra sportski direktor Olimpijakosa.

Posle bledog izdanja u Kopenhagenu povela se polemika o tome da li treba zvati ponovo one koji su sad otkazali.

Marko Metlaš Marko Metlaš
 

- To je licemerje! Zamisli da ne zoveš Mitrovića posle svega što je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo poštovanje prema tom čoveku. Uvek je davao maksimum i žrtvovao se. Oko Vlahovića, takođe, ne treba polemisati. U pitanju su dva vrhunska napadača. Mislim da Stojković nijednom nije rekao da ih neće ponovo zvati. Nije ljut. Verujem da će biti pozvani za narednu akciju ako budu bili spremni - kaže Kovačević.

Piše: V. Zogović

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading