SRBI IMAJU BOLJE STADIONE Maksimir je najgori u Evropi - dramatično je stanje! Hrvati bez pardona opleli po svojima

16:19 | 09-09-2024

Fudbal 0

Odjeci utakmice sa Poljacima u Osijeku.

Darko Bandic AP

Fudbaleri Hrvatske minimalnim rezultatom savladali su Poljsku u Ligi nacija (1:0), a meč je odigran na novom stadionu u Osijeku.

Na goste je jak utisak ostavila činjenica da je domaćin meča A divizije bio taj slavonski grad, uprkos manjem kapacitetu od zagrebačkog Maksimira ili splitskog Poljuda.

Tim povodom poljski mediji su kontaktirali hrvatske internacionalce koji su nastupali u toj zemlji - Ivana Runjea i Dina Štigleca.

- Naš najveći problem je infrastruktura. To je tako čudno. Imali smo toliko uspeha u poslednjih deset godina, a nemamo svoj nacionalni stadion. Na stadionu zagrebačkog Dinama jedna tribina nema dozvolu za ulazak. To je dramatično. Jedan od najgorih stadiona u celoj Evropi. Što se tiče stadiona splitskog Hajduka, i on je jako star. Poljska je imala sreće jer se utakmica igrala na stadionu koji je pre godinu dana otvoren u Osijeku - rekao je Runje, dugogodišnji fudbaler Jagelonije, o dao reč Dinu Štiglecu, bivšem igraču Slaska:

Darko Bandic AP Marko Metlaš
Navijačica na Maksimiru

 

- Imamo ljude koji žele da igraju fudbal, žele da se zabave uz stadion, a naša infrastruktura izgleda kao da kasnimo 30 godina. Imamo gore stadione od Bosne, Srbije, Slovenije. Ovde moramo da ulažemo. Naša utakmica s Poljskom u nedelju je u Osijeku na privatnom stadionu koji je izgradio privatni investitor. Oni i Rijeka imaju dva stadiona za koje se može reći da nisu loši.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading