PEŠIĆU NE ISTIČE UGOVOR SADA, NEGO... Da li ima još nade da Kari ostane selektor Srbije?

23:02 | 12-09-2024

Košarka 0

Moguće je da još uvek ništa nije gotovo.

Svetislav Pešić

Vest da Svetislav Pešić više neće biti selektor reprezentacije Srbije i to pošto je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, šokirala je celu našu zemlju.

Razlog za to je navodno to što se vrši smena na vrhu Košarkaškog saveza Srbije i da nema ko da popularnom Kariju ponudi novi ugovor.

KOGA UMESTO KARIJA Pitamo vas, ko treba da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije? (ANKETA)

Evo šta je o čitavoj situaciji rekao Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde i bivši prvi čovek Košarkaškog saveza Jugoslavije:

- Moramo da budemo precizni, Svetislavu Pešiću ističe ugovor na kraju septembra, a ne na kraju avgusta. To nema nikakve veze sa Danilovićem, jer je potpisan ugovor za olimpijski ciklus i to je normalno. Slična je situacija i sa Marinom Maljković. I Pešić i Maljković su jako puno dobrog uradili za srpsku košarku. Ako neko odlazi iz Saveza nema prava na varijantu posle mene potop. Kari Pešić je tu, i sam je rekao da će biti na raspolaganju kada je srpska košarka u pitanju. Sada je potrebno obaviti nove razgovore sa Karijem i Marinom, i videti kakve su mogućnosti za kontinuitet - rekao je Čović u emisiji na televiziji "RTS".

Kako je rekao, Srbija će imati dobar tim i za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine:

- Ja mislim da mi imamo sasvim pristojnu reprezentaciju za Los Anđeles. Naravno, pojaviće se novi, ali mislim da za taj period imamo reprezentaciju, ali nemamo strategiju. Ne može se voditi nacionalna košarka kampanjskim principom i improvizacijom. Mi moramo da dođemo do sistema, gde ćemo zaštiti talentovanu decu koju imamo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading