HRVATSKI KOŠARKAŠ OGOLIO DUŠU: Plakalo mi se zbog Micića, ceo svet je navijao za Srbiju protiv SAD-a

13:48 | 14-09-2024

Košarka 0

Krunoslav Simon naširoko o brojnim temama.

Krunoslav Simon

Dok je Krunoslav Simon bio na najvišem nivou važio je za jednog od boljih plejmejkera u Evropi. Posebno dok je nosio dres Anadolu Efesa gde je igrao sa našim Vasilijem Micićem.

Upravo se Hrvat u intervjuu za Sportal dotakao saradnje sa srpskim plejmejkerom zbog koga je, priznaje to i sam umalo zaplakao kada je Vasa proglašen za MVP-ja Evrolige.

- On je stigao u Efes kao mladi igrač, koji nije još bio dokazan u ovom rangu. Ja sam video od prvog dana kakav potencijal ima u sebi i kakve mogućnosti uopšteno ima. Od prvog dana smo stvorili nekakav klik i u svemu što se događalo bio sam tu uz njega. On je imao u tom trenutku jako tešku porodičnu situaciju, tako da je  dosta emotivno kroz to sve prolazio, nije mu bilo lako. Kad je stigao do toga MVP-a i do te prve nagrade, to je bilo u Vitoriji na dan finala, koje smo mi izgubili od CSKA, onda vidiš u stvari koliko je sport lep i koliko je uloženo emocija i svega u sport. On je stvarno ušao u taj Efes kao plejmejker broj dva, koji će možda dobiti šansu ako bude dobar, ako se pokaže možda će ga produžiti za još jednu sezonu. Niko apsolutno nije očekivao od njega da će napraviti ovo što je napravio. Ja sam nekako od prvog dana verovao da ima u sebi tu fizičku i mentalnu snagu i te emocije, koje je uložio. Ja ne iskazujem baš emocije, posebno ne pred svima, ali u tom trenutku je u meni zatitralo i bio sam je na ivici da zaplačem. Tako da je to jedan trenutak koji ću stvarno pamtiti. Na stranu sve utakmice i Evrolige, uvek je lepo kad se pobeđuje, uvek je lepo kad se osvaja, ali ovo su neke drugačije emocije, jer sam bio tu, bio sam tu uključen u sve to što se događalo i sa majkom i sa ocem, koji su bili vrlo često u Istanbulu. Mi smo živeli u istoj zgradi, tako da sam praktično bio totalno unutra, pa sam to doživeo na jedan, hajde da kažemo, drugačiji način nego kad je sama utakmica.

vasa FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
 

Istakao je Simon i da je gledao polufinale Olimpijskih igara gde je Srbija umalo srušila Ameriku.

- Ja bih se usudio reći da je zapravo ceo svet, osim Amerike, u toj utakmici bio na strani Srbije. Sigurno ima više faktora. Srbija igra jedan dopadljivi stil, ima najboljeg igrača, ima igrača koji odskače imaginacijom i talentom, tako da i tu sigurno isto kupuje, hajmo tako reći, svoje fanove. Ipak, mislim da su svi u isto vreme bili svesni zapravo da je Srbija, iza Amerikanaca, najjača reprezentacija i da ipak imamo ono u sebi da im pokažemo da oni nisu ono što misle da jesu – najpametniji, da su najjači, iako uvek imaju takav stav i uvek nastupaju na tim Olimpijskim igrama i na Svetskim prvenstvima na taj način. Međutim, na par takmičenja koja su se događala u zadnje vreme dokazalo se da to baš nije tako. Evo, i na ovim zadnjim Olimpijskim igrama, pobedili su Srbiju zapravo na jedan šut, u utakmici koja je mogla otići na obe strane i pokazali su da ako dolaze bez ovih najjačih, super star igrača koje imaju, da onda i nisu toliko jaki. Mislim da smo zato svi u podsvesti ipak navijali više za Srbiju nego za Ameriku.

Napomenuo je Simon da je za veliki rast Partizana u prethodne tri godine najzaslužniji - Željko Obradović.

- Pre svega je doneo Partizanu. Partizan nakon one duge i uspešne epizode u Evroligi, pao je malo u drugi plan, pre ovog buma sad koji se dogodio. Najzaslužniji za to je on. Mislim da je on ujedinio i navijače, i upravu, i sponzore, i igrači će sad da dođu da igraju tamo jer je on trener. Tako da sigurno za ovo šta se sad događa u Partizanu, on je glavni pokretač. Znamo da to ne bi mogao sam sve da iznese, ali to se vidi i po popunjenosti dvorane, i po emocijama koje su tamo na svakoj utakmici, po emocijama koje on unosi i na trening i na utakmice. Mislim da bi svi navijači Partizana trebalo njemu da zahvale što je pokrenuo opet to i što Partizan opet egzistira na taj način u Evroligi - rekao je, između ostalog, hrvatski plejmejker.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading