Peđa Stojaković primljen u Kuću slavnih!

17:29 | 14-09-2024

Košarka 0

Trofejni srpski reprezentativac Predrag Stojaković zvanično je primljen u Kuću slavnih u Klasi 2024 na svečanoj ceremoniji koja je održana u Singapuru.

Predrag Stojaković

Stojaković je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci 2002. sa Jugoslavijom, kao i evropsku titulu 2001. u Istanbulu, kada je bio MVP. U klupskoj karijeri godinama je bio jedan od najboljih šutera NBA lige u dresu Sakramenta i Dalasa, a sa klubom iz Teksasa je osvojio NBA prsten 2011. godine. Bio je trostruki NBA Ol star i dva puta pobednik u šutiranju trojki.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije (KSS) svečanoj manifestaciji prisustvovali su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i potpredsednik za mušku košarku Milenko Tepić. Čelnici KSS su gosti FIBA i na utakmicama 33. FIBA Internacionalnog kupa, koji se tokom vikenda održava na istom mestu.

Ukupno sedam igrača i jedan trener dobili su zvanično priznanje za izuzetan doprinos košarci, a pored Stojakovića, u "FIBA Kuću slavnih" u "Klasi 2024" primljeni su Miao Lijie (Kina), Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić (Hrvatska), Kirk Semjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Louel Piterson (SAD).

Pre Stojakovića u "FIBA Kuću slavnih" primljeni su Radivoj Korać, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Vlade Divac, Zoran Slavnić, Ranko Žeravica, Dušan Ivković, Svetislav Pešić, Milan Vasojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading