"GROBARI" I "DELIJE" U EKSTAZI Beograd prvi favorit za organizaciju F4 Evrolige

14:19 | 18-09-2024

Košarka 0

Došlo je do preokreta u korist našeg glavnog grada

Evroliga

Beograd je prvi favorit za organizaciju završnog turnira Evrolige.

Kako javljaju grčki mediji, druga dva kandidata za domaćinstvo F4, Barselona i Abu Dabi, sada imaju daleko manje šanse da organizuju završni turnir.

Do pre samo nekoliko dana su ova dva grada bili glavni favoriti, a Beograd tek treći, a sada se situacija preokrenula u korist srpske prestonice.

Zbog obimnih radova na rekonstrukciji stadiona Barselone, kao i na "Blaugrani", postoji bojazan da oni neće biti završeni na vreme, pa je to i osnovni razlog zbog kojeg čelnici Evrolige ne vide katalonsku prestonicu kao najjačeg aduta u ovoj trci.


Sa Abu-Dabijem takvih problema nema, infrastruktura je na besprekornom nivou, međutim problem je sama lokacija koja, prema oceni rukovodstva elitnog takmičenja, ne bi bila podesna za reku navijača, zbog kojih se, na kraju krajeva, i igra košarka.

Tako je u prvi plan iskočio Beograd, koji se već pokazao kao sjajan organizator završnog turnira, s obzirom na to da je već bio domaćin 2018. i 2022. godine.

To bi bilo od velikog značaja za Partizan i Crvenu zvezdu, koji su ovog leta sklopili jako dobre timove i pokušaće da ostvare dobar rezultat u Evroligi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading