ČUVENI TRENER PORUČUJE Partizan ne može mnogo, Zvezda bi mogla do plej-ofa Evrolige

18:26 | 18-09-2024

Košarka 0

Bivši trener Crvene zvezde Zmago Sagadin govorio je za Bhbasket o šansama srpskih klubova u predstojećoj evroligakoj sezoni

Zmago Sagadin

Sagadin je istakao da Zvezda ima mnogo veće šanse za dobar rezultat od Partizana, s obzirom na to da su crveno-beli zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, dok su crno-beli napravili potpunu rekonstrukciju tima.

Ipak, on je istakao ulogu Željka Obradovića i smatra da najtrofejniji evropski trener može da izvuče maksimum iz novog tima Partizana.

- Da nema Željka, ja bih rekao da je to samoubistvo. Niko ne menja ceo tim. Svi treneri govore ‘kontinuitet’. Zvezda je zadržala devet igrača, to je kontinuitet, dok je Partizan zadržao samo Koprivicu od igrača koji su imali manju minutažu. Ali, pošto je tu velemajstor Željko, to neće biti toliko slabo kao što izgleda. Ipak, ne verujem da mogu da naprave vrhunski rezultat - izjavio je Sagadin.

Što se tiče Crvene zvezde, Sagadin veruje da crveno-beli mogu da se plasiraju u plej-of Evrolige.

- Zvezda bi, zahvaljujući kontinuitetu, mogla da napravi korak napred. Ovaj trener nije loš, pa mislim da bi Zvezda mogla da uđe u plej-of, što bi bio znak da smo zadržali korak sa evropskim kvalitetom - zaključio je Sagadin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading