PARTIZAN OČITAO LEKCIJU PRVAKU EVROPE Crno-beli u Atini srušili PAO

23:01 | 21-09-2024

Košarka 0

Košarkaši Partizana pobedili su u Atini Panatinaikos sa 75:64 u generalnoj probi pred početak sezone

Željko Obradović

Crno-beli su bili deo turnira "Pavlos Janakopulos", na kojem su najpre izgubili od Efesa, a potom bacili na kolena aktuelnog šampiona Evrolige, Panatinaikos. Večeras je u Atini viđen pravi spektakl, pošto je utakmica odigrana pod otvorenim nebom, na stadionu "Panatinaiki" gde je bilo nešto više od 35.000 navijača.

zeleni su u prvom poluvremenu postigli svega 27 poena, raspadali su se na obe strane terena, što su gosti iz Beograda uspeli da iskoriste, a u drugoj četvrtini imali su i dvocifrenu prednost. Posle prvih 20 minuta igre, na semaforu je pisalo 36:27 u korist "parnog valjka".

"Zeleni" su u istom ritmu otvorili drugo poluvreme, crno-beli su se pitali za sva dešavanja na parketu, da bi domaćin samo u jednom momentu uspeo da se vrati u meč, smanji na -5 poena zaostatka, da bi se Partizan odmah ponovo odlepio.

Čuvali su crno-beli osetniju prednost do samog kraja utakmice i na kraju potpuno zasluženo slavili u spektaklu pred 35.000 ljudi.

Vašington je bio najbolji u timu Partizana sa 13 poena, Dejvis je ubacio 12, a Tajrik Džons 11 poena. U poraženom sastavu istakao se Nan sa 16 i Grant sa 11 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading