"TO JE BIO KLJUČ POBEDE" Golemac otkrio kako je Dubai srušio Zvezdu

20:33 | 22-09-2024

Košarka 0

Utisci trenera Dubaija posle veličanstvene pobede.

Jurica Golemac

Nije moglo blistavije iz vizure Dubaija. Srušio je debitant u ABA ligi aktuelnog šampiona u neizvesnoj završnici (86:84) na debiju trenera Jurice Golemca.

Otkrio je i Golemac ključ pobede nad aktuelnim šampionom ABA lige.

- Čestitam igračima i navijačima. Snovi se ostvaruju. Prvi meč i prva pobeda. Sve zasluge idu organizaciji i igračima. Dali smo sve da se ovo ostvari. Igrači su se zaista borili. Zvezda je imala samo šest ofanzivnih skokova i to je bio ključ pobede. Nije bilo realno da sve vreme vodimo, ali pokazali smo karakter i slavili. Čestitam navijačima, iznenađen sam što ih je bilo u ovom broju, dali su nam energiju i pokazali da će biti teško da nas dobije bilo ko sa ovakvim navijačima.

Zadovoljan je Golemac kako mu je ekipa izgledala večeras i poručuje da samo mora tako i da nastavi.

- Liga je dugačka, biće uspona i padova. Imamo vremena za pripremu i odmor. Svaku utakmicu gledamo samo onu sledeću, gledamo pobedu sa samopouzdanjem. Najbitnije je da se ovako uvek borimo. Kada igrate protiv aktuelnog šampiona lako je da imaš motivaciju, ali ovako moramo da igramo uvek. Moramo ostati ponizni i bistri za svaki meč.

Potom je slovenački trener otkrio i sa kakvim se problemima susreće ekipa Dubaija.

- Ovo je prva godina, moramo naučiti kako da putujemo. Imali smo par putovanja pre par dana, da vidimo kako se prilagođavamo vremenskoj i klimatskoj razlici. Ali važno je da imamo vremena da se pripremimo.

Za kraj se osvrnuo na to da nikome neće biti lako da igra sa njegovom ekipom.

- Ovo je bila samo jedna utakmica, imamo dva nova igrača koji donose ekstremni kvalitet. Ovi igrači koji su duži period sa nama. Siguran sam da niko neće doći u Dubai i reći da će imati lak posao sa nama - zaključio je Golemac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading