GOSTOVANJE KOJE SE ČEKALO Čović otkrio budžet Zvezde i šta će biti sa Pešićem

19:13 | 27-09-2024

Košarka 0

Prvi čovek crveno-belih otvorio dušu.

Nebojša Čović

Gostovao je juče u Beogradskoj hronici na RTS-u predsednik Partizana Ostoja Mijailović, a danas je bio red na prvog čoveka Crvene zvezde - Nebojšu Čovića.

U gostovanju koje se čekalo je Čović otkrio budžet crveno-belih za ovu sezonu pred nama.

- Budžet Crvene zvezde za novu sezonu će biti negde oko 22 miliona evra. Prvi tim, sa stručnim štabom je negde na nepunih 15 miliona evra. Mi punimo taj budžet. Država nam pomaže između 33 i 36odsto. Sa tim, kada pričamo o pomoći, jedno je direktna pomoć kada vam država da donaciju, a drugo je kada mi sa državnim preduzežem sklopimo sponzorski ugovor i dodao:

- Ako od državnog preduzeća dobijete milion evra po sezoni, a onda vidite u analizi da je kroz takvu reklamu državno preduzeće steklo benefit od 2.7 ili 3 miliona evra, to je već posao. Zahvalni smo državi. Oko 60 odsto budžeta mi obezbeđujemo samostalno iz naših aktivnosti i prihoda. Ali, 100 odsto da obezbedite, to je nemoguće. košarka nije fudbal. Nije komercijalna. Vi osvojite Evroligu i dobijete 2 miliona evra, a ozbiljan igrač vas košta tri, čeitiri, možda i pet miliona evra.

Govorio je prvi čovek Zvezde i o sezonskim ulaznicama.

- Sa jučerašnjim danom, mismo negde oko 10.600, sa prihodima koji su sada oko 3.750.000 evra. A, samo se prodaju sezonske. Mi ćemo se truditi da odemo na nekih 11.000 i da imamo negde, 7 do 8 hiljada za dnevne ulaznice.

tanju FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
 

Čović je analizirao i šta je potrebno beogradskim rivalima da dobiju stalnu licencu Evrolige.

- Zvezda je 10 godina je u kontinuitetu učesnik Evrolige. Stalo nam je da dođemo do licence. Ali, i Evroligu očekuje reorganizacija. Ne znam koliko ljudi prate, ali tu se pojavio arapski fond, sa jednom američkom firmom, koja želi da otkupi akcije u Evorligi - rekao je Čović i nastavio:

- To su milijarde evra u pitanju. Sa druge strane se pojavila jedna grčka, jako dobra firma. Videćemo. Mi imamo i veliki grad i publiku i navijače. Imamo jako dobre predispozicije za sve to. Mislim da niko u tome ne može da nas dostigne. Bilo koji od dva beogradska kluba.

Izvesno je da će Čović postati novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije na sednici zakaznoj za 1. oktobar, ali nije želeo detaljnije da govori o tome. Ipak, otkrio je da je prioritet ostanak Svetislava Pešića.

- To je prvi prioritet. Ja mislim da i Pešić ima obavezu da to uradi. Bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su tu dosta dugo. Iza nas je, srpska košarka na prvom mestu.

A Čovićevim odlaskom u Sazonovu, otvara se mesto u Crvenoj zvezdi na najvišoj funkciji.

- Videćemo. Čekajte da se neke stvari dogode. Ako se dogodi, Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo sve pratiti. Mnogi misle da je to lako i zaigraju se, prođe vreme... Mi hoćemo da, sve ono što smo osvojili, zadržimo. Nije malo 25 trofeja. Mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 11, 12 godina - zaključio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading