PARTIZAN JEDVA NAŠAO PUT IZ ŠUME Crno-beli opasan test, Obradović besneo, Bonga ponovo junak

20:59 | 29-09-2024

Košarka 0

Sjajna utakmica na severu zemlje.

KK Partizan

Imao je Partizan ozbiljan test pred gostovanje Baskoniji. I jedva ga je prošao pobedom nad Spartakom u Dudovoj šumi iz koje je nekako našao put da izađe - 80:89!

U brzom ritmu je počela utakmica u Subotici i to pred velikim imenima srpske košarke poput Milenka Tepića, Žarka Paspalja, Zlatka Bolića...

Nerešiva enigma za odbranu Partizana je u uvodu utakmice bio Dušan Miletić koji je ranije nosio dres upravo crno-belih.

Poveo je domaćin sa 15:9 i to je talentovani centar ubacio osam poena. Jako loše je delovala odbrana Partizana koji je primio čak 25 poena u prvoj deonici!

Dosta dugo se u drugoj deonici igralo koš za koš. Miletiću se pridružio u napadu i Rasir Bolton, dok je Sterling Braun pravio kontratežu na drugoj strani.

KK Partizan ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Upravo je Amerikanac promašio dva pokušaja za izjednačenje na isteku prvog poluvremena koje je Spartak dobio - 44:41.

Još gore su crno-beli otvorili drugo poluvreme. Posle poena Nemanje Gordića i odlaska na plus devet (50:41) bio je prinuđen Željko Obradović da zove tajm-aut.

Uspeo je Partizan od tog trenutka da se trgne. Napravio je seriju 9:0. Razigrali su se Ife Lundberg i Karlin Džouns.

Upravo je poenima reprezentativca Južnog Sudana Partizan poveo, da bi Bolton u poslednjim sekundama doneo 59:59 pred poslednju deonicu.

A u njoj je Partizan prelomio pitanje pobednika. I to najpre zahvaljujući dvema trojkama Isaka Bonge.

 

 

Potom je sa distance pogodio i Karlik Džouns. A kada je Bonga pogodio i treću trojku u ovoj deonici počeo je da se nazire kraj Spartaka.

Nije domaćin više imao snage, ali mu je uteha da je pružio zaista žestok otpor vicešampionu ABA lige koji se sada okreće obavezama u Evroligi (gostovanje Baskoniji u četvrtak).

U pobedničkom sastavu najefikasniji su bili Sterling Braun sa 21 poenom i Karlik Džons sa 15. Ipak, junak je Bonga koji je pokrenuo tim kada je trebalo i na kraju je upisao 13.

Kod Spartaka su se istakli Dušan Miletić sa 16 poena i devet skokova, Bolton je dodao 15, dok je Luka Cerovina upisao dabl-dabl od 12 poena i 10 skokova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading