MIŠKO RAŽNATOVIĆ NIKAD OTVORENIJI "Večiti imaju šanse za plej-of, izlazak iz ABA lige je košarkaško samoubistvo"

20:45 | 01-10-2024

Košarka 0

Poznati menadžer govorio o brojnim temama

Miško Ražnaotivć

Miško Ražnatović je istakao da Partizan i Crvena zvezda imaju šanse da se nađu u plej-ofu Evrolige.

- Mislim da i jedni i drugi imaju realne šanse da se bore za to, ali daleko od toga da je to sigurno. Evroliga je bez dominantnog tima ove godine, veoma je ujednačena. Izuzev četiri najjača tima, ostalih 14 boriće se do poslednjeg kola za prolaz u plej-of i plej-in i verujem da će oba naša tima biti u toj grupi ekipa koje će se boriti sa plasman. Mislim da oba tima imaju rekordne budžete ove godine, samim tim i veliku rotaciju igrača, odlične trenere i najbolje navijače u Evropi, tako da postoje svi preduslovi da se bore za sam vrh - rekao je poznati menadžer na RTS.

Očekuje da će predstojeća sezona biti veoma zanimljiva zbog povratka velikog broja igrača iz NBA u Evropu.

- Ta mesta popunili bi igrači iz Evrokupa koji nisu na njihovom nivou. Mnogo evropskih igrača se vratilo, što daje posebnu draž takmičenju. Biće interesantno da vidimo kako će se uklopiti. Iskreno, nisam preveliki optimista i ne očekujem da će napraviti toliku razliku kao što ljudi očekuju - smatra Ražnatović.

Verovatno najzvučnije ime od povratnika na Stari kontinent je 222 cm visoki srpski centar Boban Marjanović, najviši igrač Evrolige, kog je Ražnatović okarakterisao kao „specifičnog“.

- Igrači te visine su skromnih tehničkih karakteristika i ograničeni pri šutu, što kod Bobija nije slučaj. Ukoliko Fenerbahče bude umeo da to iskoristi i uklopi ga u nove trendove u evropskoj košarci, sa nižim timovima, biće u ogromnoj prednosti.

On je prisustvovao utakmici između Partizana i Borca u Beogradskoj areni u prvom kolu ABA lige i potvrdio je da je u dobrim odnosima sa crno-belima.

- Bili su ljuti godinu dana zbog nekih odluka koje su bile isključivo zarad dobrobiti igrača - pojasnio je.

Potom je nastavio o aktuelnoj temi – ABA liga ili profesionalizacija šampionata Srbije.

- Dva velika autoriteta srpske košarke – Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju potpuno suprotne stavove. Pešić je rekao da je neophodna srpska profesionalna liga, a Maljković je ocenio smo ‘mrtvi’ bez ABA lige. Biće prilike da iznesem sve argumente, a mislim da bi izlazak srpskih klubova iz ABA lige bio najgori potez ikada, bilo bi to pravo košarkaško samoubistvo u ovom trenutku - smatra Ražnatović, uz napomenu da mladi igrači ne žele da igraju u Srbiji ukoliko im klub nije učesnik regionalnog takmičenja.

Prvi čovek „Beobasketa“ veruje da će Svetislav Pešić ipak ostati selektor Srbije.

- Mislim da cela nacija to želi, a ono što je važnije – svi igrači to žele. Predsednik KSS Nebojša Čović imao je priliku da sarađuje mnogo godina s njim i siguran sam da će njih dvojica naći zajednički jezik - podvukao je Ražnatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading