NAJNOVIJE INFORMACIJE Poznato kada se Vašington vraća u Partizan i koliko će TAČNO para klub dobiti

13:33 | 02-10-2024

Košarka 0

Poznate sve informacije oko ludog slučaja.

Dvejn Vašington

Odavno se ne pamti luđi slučaj u evropskoj košarci, možda samo onaj Gabrijela Deka koji je od Oklahome za nekoliko meseci dobio 4.000.000 dolara zbog NBA pravila, od ovog koji je zakačio Partizan i Dvejna Vašingtona.

Kako su to crno-beli saopštili, 24-godišnji bek je dobio dozvolu da otputuje u SAD kako bi papirološki završio sve oko NBA lige i velikog trejda u čijem je središtu Karl Entoni Tauns.

No, pravo je pitanje kada bi bek rođen u Nemačkoj mogao da se vrati u Beograd? Prema informacijama Mozzart sporta - ne tako skoro.

Vašington svakako propušta sutrašnji duel Evrolige sa Baskonijom. Pride i meč ABA lige sa Cibonom u nedelju. Dodatno i meč narednog kola Evrolige sa Real Madridom.

Realno je očekivati Dvejna tek onog tamo vikenda i duel sa Studentskim centrom, što je ukupno nekih 10 dana.

Dvejn Vašington Foto: ATA Images
 

A za to će Partizan, prema informacijama Meridian sporta, dobiti tačno - 600.000 dolara. Gotovo duplo manje od cifre koja je kružila ovih dana, ali je daleko od beznačajne.

Posebno ako se ima u vidu da crno-beli nisu morali da "mrdnu prstom", mada će svakako biti veliki hendikep što će Vašington ponovo izgubiti vreme za adaptaciju na evropsku košarku koja mu ne ide baš najbolje za sada.

No, mora se priznati da je Partizan ovog leta/jeseni zaradio zaista ozbiljan novac za evropske uslove na ime obeštećenja za igrače.

Pored 600.000 dolara od Vašingtona, toliko je i Hapoel Jerusalim uplatio za Bruna Kabokla, dok je CSKA iz Moskve u Beograd prosledio 400.000 dolara za Aleksu Avramovića. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading