SUSRET VELIKIH PRIJATELJA U VITORIJI Pablo Laso: "Imao sam sreće da igram za Željka"

19:56 | 02-10-2024

Košarka 0

Dva legendarna trenera će se sastati na startu Evrolige

Pablo Lasio

Košarkaši Partizana gostuju Baskoniji u prvom kolu Evrolige. Španski klub je ovog leta preuzeo legendarni Pablo Laso, koji je izmeo svoja očekivanja pred prvi meč u elitnom takmičenju.

- Nisam nervozan, nervira me ono što ne mogu da kontrolišem i svestan sam da ljudi žele da dođu u dvoranu da vide ekipu i, ako hoćete, da vide i mene. Znam to i ja to kontrolišem. Jedva čekam da počne, kao i svi - počeo je trener Baskonije.

Na raspolaganju će imati trinaestoricu igrača, a tim da nisu baš svi potpuno spremni.

- Ekipa je fizički dobro. Da, postoji mali problem sa Rajesteom, koji oseća određenu nelagodnost, kao i sa Rogavopoulosom, koji je imao uganuće skočnog zgloba, ali u ovom trenutku mislim da će svi biti dostupni.

Baskonija u duel sa Partizanom ulazi posle poraza od Tenerifa u ACB ligi.

- Znam stvari u kojima moramo da napredujemo, ali gledanje kako ekipa trenira govori mi da dobro rade. To me smiruje.

Kakve su ambicije njegove ekipe u Evroligi?

- Bilo bi suludo sada reći gde tim mora da bude. Moramo da budemo ambiciozni i da mislimo da ćemo, ako želimo da budemo među najboljima u Evropi, morati da dođemo do plej-ofa ili u plej-in, a isto je u ACB-u, inače će značiti da je bilo boljih timova i to mi se ne bi dopalo - rekao je on.

Kako mu izgleda potpuno izmenjena ekipa Partizana?

- To je potpuno nov tim, obnovio je ceo sastav. Mi smo dva kluba koja su promenila izgled u odnosu na prošlu godinu kako igrački tako i stilski. 

Oni su potpisali sjajne igrače poput Sterlinga Brauna i Bonge, koje dobro poznajem i koji su igrali na veoma visokom nivou u Nemačkoj, Brendona Dejvisa koji je imao sjajnu godinu, Karlika Džonsa koji je bio najbolji igrač Evrokupa... Njima će trebati vremena da se uklope, ali ima mnogo individualnih talenata - upozorio je Laso.

Željko Obradović je i dalje trener crno-belih, a svojevremeno je trenirao i Lasa

- Imao sam sreću da igram za Željka, a onda smo se i kao treneri mnogo puta susreli, tako da se dobro poznajemo. Ostaju aspekti na koje on utiče, mada uvek ima mesta za iznenađenje ili individualno. inspiracija igrača menja igru - zaključio je Laso.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading