Uživo BASKONIJA - PARTIZAN Drama u Vitoriji!

22:27 | 03-10-2024

Košarka 0

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Baskonije u prvom kolu Evrolige.

Evroliga

Nakon dve pobede na startu ABA lige, crno-bele sada očekuje premijera u elitnom takmičenju i to na gostovanju u Vitoriji.

BASKONIJA - PARTIZAN 80:76

Dvorana "Fernando Buesa"

Sudije: Robert Lotermozer, Pjotr Pastusjak, Žozef Bisang

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Četvrta četvrtina

9. minut - Ponovo blokada Donte Hola. Sada je centar domaćih zaustavio Karlika Džonsa na polaganju. Na drugoj strani pogađa Sedekerskis i Baskonija ima ogromnih šest poena prednosti na minut i po do kraja. Pogodio je potom Dejvis i Pablo Laso traži minut odmora.

8. minut - Trojka Luvavua u poslednjoj sekundi napada. Željko Obradović mora da zove tajm-aut. Baskonija ima četiri poena prednosti

7. minut - Konačno poeni za Partizan! Lunderg je pogodio i smanjio na minus jedan.Na drugoj strani promašuje Hauard, a Moneke pravi faul i lopta će biti za crno-bele.

6. minut - Ne mogu crno-beli nikako da dođu do poena u ovim trenucima. Sterling Braun je osvojio loptu, krenuo na polaganje, ali ga je sačekao Luvavu i lupio mu rampu. Posed će biti za Baskoniju.

5. minut - Trojka Foresta i Baskonija vodi posle dugo vremena. Zatim i Donta Hol koristi oba slobodna bacanja.

4. minut - Na jednoj strani Luvavu pogađa oba, a na drugoj Tajrik Džons jedno slobodno bacanje.

3. minut - Ostao je sam Sedekerskis na šutu za tri i to je iskoristio. Na drugoj strani izuzetno teško polaganje Karlika Džonsa koje je završilo poenima reprezentativca Južnog Sudana.

2. minut - Još jednom pogađa sjajni Brendon Dejvis. Centar Partizana sada ima 15 poena. Zatim je Moneke bio oba puta precizan sa penala. Potom Vanja Marinković pogađa trojku nakon sjajne asistencije Karlika Džonsa, a onda i Tajrik Džons zakucava u kontri. Plus pet je za goste.

1. minut - Važni poeni Dejvisa na startu poslednje deonice. Nažalost, na drugoj strani Forest pogađa uz prekršaj, koristi dodatno bacanje i donosi svom timu izjednačenje. Kakva utakmica u Vitoriji.

Treća četvrtina

10. minut - Novi neiskorišćen napad PArtizana. Karlik Džons nije gledao koliko je ostalo vremena za napad i crno-beli su izgubili loptu. Na svu sreću, domaći igrači to nisu kaznili. Posle 30 minuta igre Partizan ima poen prednosti.

9. minut - Kakva trojka Markusa Hauarda. Treća za sjajnog šutera Baskonije. Zatim i brutalno zakucavaje Luvavua, pa Baskonija ponovo preti.

8. minut - Dve uzastopne trojke Partizana koje primoravaju Lasa da pozove tajm-aut. Crno-beli su ponovo uspeli da se odvoje i imaju šest poena prednosti, kao i na poluvremenu.

6. minut - Domaćin je u naletu i sada preo Boldvina stiže do izjednačenja. 

5. minut - Donta Hol pogađa iz teške pozicije, a zatim uzvraća Lundberg. Potom Tajrik Džons ponovo poentira u reketu. Igrači Baskonije nemaju rešenja za fenomenalnog centra crno-belih.

4. minut - Trojka Sedekerskisa i Baskonija prilazi na samo dva poena zaostatka. Međutim, nezaustavljivi Džons ponovo pogađa i ima 17 poena.

3. minut - Lundberg za tri! Evo konačno poena i za danskog košarkaša. Na suprotnoj strani razigrani Moneke pogađa i sa linije penala. Ima već šest poena u ovoj četvrtini.

2. minut - Serija Baskonije 7:0. Sedekerskis i Moneke su smanjili prednost Partizana i Željko Obradović odmah reaguje tajm-autom.To je urodilo plodom jer je Sterling Braun pogodio i prekinuo seriju domaćih.

1. minut - Drugo poluvreme je počelo sjajno za crno-bele. Fenomenalni Tajrik Džons je ponovo pogodio uz prekršaj. Pogodio je i dodatno bacanje i Partizan ide na plus devet. Američki centar ima 13 poena. Na drugoj strani pogađa Moneke trojku.

Druga četvrtina

10. minut - Nekoliko neiskorišćenih napada u poslednjem minutu prvog dela. Potom je Laso pozvao još jedan tajm-aut, nakon koga je Hauard promašio šut za tri poena, a na drugoj strani je neprecizan bio i Ife Lundberg, te Partizan odlazi na poluvreme sa šest poena viška.

9. minut - Pogađa sada Bonga i dva slobodna bacanja i Partizan odlazi na maksimalnih plus šest. Trener domaćih Pablo Laso je bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Nisu domaći realizovali napad nakon minuta odmora, crno-beli su krenuli u kontru, ali je Donta Hol sjajnom blokadom sprečio nove poene gostujuće ekipe.

8. minut - Trojka Bonge! Peti pogodak Partizana sa distance. 

7. minut - Nije Partizan iskoristio svoj napad i onda je Frenk Nilikina faulirao Monekea, kako bi presekao kontru domaćih. Zatim sjajni dejvis postiže nove poene.

Evroliga EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO
 

6. minut - Dejvis je sada bio polovičan sa penala, a u sledećem napadu Baskonije Hauard pogađa svoju drugu trojku.

5. minut - Pogađa Boldvin i ponovo je nerešeno. Izuzetno izjednačena utakmica za sada. Potom Brendon Dejvis postiže još jednu trojku, četvrtu za Partizan.

4. minut - Još jednom je Tajrik Džons bio preizan nakon sjajne asistencije Karlika Džonsa.

3. minut - Prvi poeni za Karlika Džonsa, a zatim Ognjen Jaramaz poentira protiv bivšeg kluba. Nerešeno je u Vitoriji.

2. minut - Treća trojka za crno-bele, ali na drugoj strani odmah uzvraća Markus Hauard. Potom sjajni tajrik Džons postiže nove poene snažnim zakucavanjem i to pod faulom. Iskoristio je i dodatno slobodno bacanje.

1. minut - Nije pogodio Tajrik Džons u prvom napadu Partizana u drugoj deonici. Zatim je pogodio Diop i Baskonija ponovo vodi.

Prva četvrtina

10. minut - Trojka za Baskoniju u poslednjoj sekundi prve četvrtine. Partizan ima poen prednosti posle uvodnih deset minuta.

9. minut - Čima Moneke postiže svoje prve poene večeras. Bio je oba puta precizan sa linije za slobodna bacanja. Na drugoj strani ponovo poentira Tajrik Džons.

8. minut - Prekinuo je Sedekerskis seriju gostiju, ali je odmah na drugoj strani poentirao Dejvis.

7. minut - Sada i Vanja Marinković pogađa za tri i donosi prvo vođstvo Partizanu, a potom pogađa i na polaganju. Serija crno-belih je 12:3

6. minut - Prva trojka za Partizan! Brendon Dejvis je pogodio u poslednjoj sekundi napada. 

5. minut - Raspoloženi Luvavu ima već šest poena.. Potom je na drugoj strani Tajri Džons zakucao u kontri 

4. minut - Evo i prvih poena za Partizan iz igre. Postigao ih je Sterling Braun.

3. minut - Pogađa Luvavu ponovo za dva poena. Bolji početak domaćih.

2. minut - Tajrik Džons je bio polovičan sa linije za slobodna abcanja i to je prvi poen za crno-bele u novoj sezoni Evrolige. Na drugoj strani Luvavu pogađa sa poludistance.

1. minut - Nijedna ekipa nije iskoristila svoj prvi napad, a zatim je Donta Hol postigao prve poene na utakmici.

19.41 - Izabranici Željka Obradovića će večeras pokušati da prekinu neugodnu tradiciju na gostovanjima u Vitoriji. Poslednji put kada je Partizan pobedio Baskoniju na njenom terenu je bilo davne 2001. godine.

 

19.30 - Crno-beli su ostvarili dve pobede u prva dva kola ABA lige. Najpre su savladali Borac na svom terenu, a onda i Spartak u gostima. Sa druge strane, Baskonija je doživela neočekivan poraz od Tenerifa na startu Endesa lige.

19.29 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola Evrolige između Baskonije i Partizana. Uz sport.alo možete pratiti dešavanja iz Vitorije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading