KONAČNO SE OGLASIO DAVIS BERTANS Letonac otkrio zašto nije došao u Partizan

12:40 | 06-10-2024

Košarka 0

Letonac otvorio dušu

Davis Bertans

Letonski košarkaš Davis Bertan je ovog leta napustio NBA ligu. Navijači Partizana su se nadali da će sjajni šuter ponovo obući crno-beli dres, ali je na kraju završio u Dubaiju.

Bertans još uvek traži formu, budući da na prve dve utakmice u novom klubu nije ostvario zapažen učinak.

U pobedi nad Crvenom zvezdom u prvom kolu je odigrao 10 minuta i postigao šest poena. Zatim je zbog povrede propustio meč sa Cedevitom Olimpijom, a u porazu od Mege je katastrofalno šutirao, pogodivši samo jednu trojku iz osam pokušaja.

- Gledam ovu ekipu... Setim se odmah kada smo bili u Partizanu, mladi i igrali svih 40 minuta na 150 odsto. Zato i jeste bilo vrlo teško protiv Mege - ispričao je Bertans posle meča u Dubaiju za "Mozzart Sport".

Zašto onda nije došao u Partizan?

- Dubai je veliki projekat za budućnost. Za Dubai je san da igra Evroligu tokom naredne dve-tri godine. Želeo sam da budem tu već u prvoj godini, da zauvek ostane zapisano da je Davis Bertans bio prva ’osmica’ Dubaija. Još sam dobio i ugovor na tri godine, što mi je bilo vrlo važno za porodicu, da ne treba da se selim svake godine - naglasio je.

- Nisam dobio predlog da idem u Partizan. Možda je bila šansa da idem na jednu sezonu, ali to nije bilo za mene, želeo sam da duže vremena provedem u istom gradu. U NBA ligi sam bio trejdovan četiri puta za dve godine, to je vrlo teško za porodicu. Sada mi je drago da smo svi na jednom mestu, da igram... U Evroligi svaka ekipa ima 15 igrača, toliko je kvaliteta. Jedan Dobrić je protiv nas odigrao samo sedam minuta. Meni je vrlo važno da igram u kontinuitetu do kraja karijere.

Prema Bertansovim rečima, njemu je jako važno da igra jer je narednog leta Eurobasket u Letoniji, gde želi da bude maksimalno spreman, a u Dubaiju će imati "laganu" sezonu sa obavezama u tek jednom takmičenju. Ipak, želi da bude deo projekta "Dubai u Evroligi" koji veruje da će se ostvariti, ali ne zna kada. Tu je da pomogne da se to desi.

Bertans je karijeru počeo u Letoniji, a onda je kao tinejdžer došao u Olimpiju, pre nefo što je 2012. postao član Partizana. U crno-belom dresu je pružao fantastične partije, zahvaljujući kojima je najpre otišao u Baskoniju, a potom i u NBA ligu, gde je igrao za za San Antonio, Vašington, Dalas, Oklahomu i Šarlot.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading