NEVIĐENA BRUKA U AMERICI Veliki kritičar Nikole Jokića se bavi zelenašenjem

21:26 | 10-10-2024

Košarka 0

Nekadašnji NBA košarkaš Kendrik Perkins od završetka karijere postao je analitičar, a sada je otišao i korak dalje, prenose američki mediji

Nikola Jokić

Kendrik Perkins nije imao neku zavidnu košarkašku karijeru, uglavnom je bio u rotaciji i popunjavao minute sa klupe, a prelaskom u novinarske vode postao je jedan od najglasnijih kritičara Nikole Jokića. Međutim... 

Sada se našao u centru velikog skandala u SAD. Perkins je jedan od osnivača kompanije koja nudi koledž košarkašima novac unapred u razmenu za određene procente njihovih ugovora u budućnosti, koji se odnose na njihovo ime i prava na imidž. Ta kompanija nudi od 25.000 dolara, pa naviše i zauzvrat traži da se potpiše ugovor na sedam godina koji može da im donese između 10 i 50 odsto zarade igrača u tom periodu karijera. 

ISPOMOĆ JOKIĆU Denver produžio ugovor sa trojicom

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Za mene to izgleda kao da su ta deca neka vrsta uloga kojima je kapital potreban sada i oni to koriste da zamagle njihova razmišljanja za budućnost. To izgleda donekle predatorski i koristi mlade ljude kojima je novac potreban odmah i koji ne razmišljaju o tome kakav bi uticaj to moglo da ima na njihovu budućnost – rekao je Majkl Hedriks Džunior, koji radi u kompaniji koja drži finansijske edukativne seminare mladim sportistima. 

Sa druge strane, Perkins je poručio da i njegova kompanija preuzima rizik jer se ne zna u kom smeru će da ide karijera sportista. 

- Imate mnogo sportista koji se sa roditeljima muče iz dana u dan. Pošto se i mi na neki način kockamo sa studentima-sportistima koji mogu da ostvare uspeh u NIL prostoru (prava na imidž i ime), to pomaže i tim klincima da imaju određenu finansijsku sigurnost i da znaju da ne moraju da žure - rekao je Perkins.

Ironija u čitavoj priči je da je nekadašnjeg NBA šampiona sa Bostonom raskrinkala medijska kuća ESPN u kojoj je i zaposlen. Perkins analizira mečeve NBA lige za ovaj medij.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading