OBRADOVIĆ OTKRIO: Posebna zahvalnost četvorici košarkaša

19:30 | 12-10-2024

Košarka 0

Utisci trenera crno-belih posle pobede u Podgorici.

Željko Obradović

Rezultat protiv Studentskog centra (80:60) je svakako bio bolji od utiska i četvrte pobede Partizana u ABA ligi, ali je trener Željko Obradović - zadovoljan.

To je legendarni trener istakao na konferenciji posle meča sa "studentima" uz posebnu zahvalnost četvorici košarkaša na velikom teretu koji su izneli.

- Stigli smo iz Madrida i posle nepunih 40 i nešto sati, igrali utakmicu što nije lako. Imali smo problema, sinoćnji trening se sveo na to da se na utakmicu oslanjamo bez ikakvog trčanja, samo šutiranja... Brendon Dejvis je imao velike porbleme, Vanja Marinković takođe, van treninga je i Tajrik Džons. On večeras nije igrao zbog povrede koju je zaradio u Madridu. Nadamo se da ništa nije ozbiljno. Specijalne pohvale idu za Sterlinga Brauna, koji je juče ostao u sobi ceo dan, bio je bolestan. Danas se osetio bolje  i na sopstevno insistiranje tražio je da bude u timu. Hvala svim igračima za ozbiljnost, ali specijalno ovoj četvorici koji su imali probleme. I to nas čeka s obzirom na ovaj ritam, moramo da brinemo o zdravlju igrača s ozbirom na ritam. Što se tiče Studentskog centra, čestitam kolegi Mijoviću na poslu koji radi. Mlada ekipa, koja ima lepe ideje i igraju dobru košarku. Lepa utakmica.

Naglasio je Obradović i da nije tako lako adaptirati igrače iz NBA lige na evropski stil košarke.

- Dosta sam pričao sa njima, da je ovo u Evopi drugačije, da je sve u visokom takmičarskom nivou. Prezadovoljan sam kako se igrači ponašaju. Izuzetno sam zadovoljan, milsim da imamo odličnu atmosferu i veliku želju i od toga sve počinje i završava se. Proces je da se neke stavri uigraju. Večeras je bilo dobrih stvari, ali onih na kojima insistiramo. Vodimo računa o svih 12 igrača, ali i o ovim mlađima.

KK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Na pitanje kakvo je stanje sa Ajzeom Majkom, Željko je istakao:

- Sutra je slobodan dan, videćemo kako će da izgleda u ponedeljak. Nije imao nijedan trening sa ekipom, teško da će nam pomoći u duplom kolu.

Takođe je pitanje i kada će se Dvejn Vašington ponovo priključiti crno-belima.

- Vratio se, treba da ga registrujemo, da opez bude naš igrač. Stigao je u Madird, otišao je sa ostatkom ekipe za Beograd.. Radi treninge i nadamo se da će bti u konkurenciji za sledeću sedmicu - zaključio je Obradović.

Partizan narednu utakmicu igra u Evroligi u utorak protiv minhenskog Bajerna od 20.45.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading